Košarka

Sjajni Ivica Zubac briljirao u glatkoj pobjedi Clippersa na početku serije protiv Dallasa

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.04.2024.
Sjajni Ivica Zubac briljirao u glatkoj pobjedi Clippersa na početku serije protiv Dallasa
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi otvorili su seriju protiv Dallas Mavericksa sjajnim nastupom i uvjerljivijom pobjedom nego što to pokazuje konačni rezultat. Ivica Zubac odigrao je odličnu utakmicu...

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 109:97 (1-0)

Los Angeles Clippersi poveli su u seriji protiv Dallas Mavericksa, odigrali su odličnu utakmicu i pobjeda je mogla biti i uvjerljivija. Nije smetalo što nije igrao Kawhi Leonard, odličan posao odradili su James Harden i Ivica Zubac koji je odigrao svoju najbolju play-off utakmicu u karijeri.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posebno prvo poluvrijeme Clippersi su sjajno odradili, na odmoru je na semaforu stajalo 56:30, a u drugoj dionici Dallas je ubacio samo osam poena.

U drugom dijelu uspjeli su Mavericksi smanjiti zaostatak, nakon Zupčeve tehničke u posljednjoj dionici došli su na minus deset, ali Clippersi su iskontrolirali završnicu i glatko slavili.

Zubac je odradio sjajnu utakmicu i za 33 minute upisao je 20 poena (10/17 za dva, 0/1 slobodna) i 15 skokova. Harden je bio najefikasniji s 28 poena, a Paul George dodao je 22 poena.

Kod Dallasa Luka Dončić i Kyrie Irving bili su usamljeni, Dončić je upisao 33 poena i 13 skokova, a Irving 31 poen i sedam skokova.

Boston Celtics - Miami Heat 114:94 (1-0)

Boston Celticsi imali su također jednostavan posao protiv oslabljenog Miamija koji bez Butlera, Roziera i Richardsona nije stvorio previše problema najboljoj momčadi lige.

Boston je već na odmoru imao plus 15, u nastavku susreta probio je i granicu od 30 poena razlike i mirno je stigao do vrlo uvjerljive pobjede.

Jayson Tatum ostvario je prvi put u doigravanju triple-double s 23 poena te po deset skokova i asistencija, a 20 poena dodao je Derrick White.

Kod Miamija Bam Adebayo odradio je svoj dio posla s 24 poena i šest skokova dok je s klupe 17 poena dodao Delon Wright.

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!