Košarka

Zubac: 'Mi smo obrambena ekipa, moram biti jedan od vođa u tom segmentu'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 22.04.2024.
Zubac: 'Mi smo obrambena ekipa, moram biti jedan od vođa u tom segmentu'
Foto: EPA

Ivica Zubac odigrao je odličnu utakmicu za Los Angeles Clipperse na startu doigravanja za NBA prvaka. Hrvatski centar, na press konferenciji poslije susreta, rekao je da su ih mnogi otpisivali, ali svima žele dokazati da griješe...

Los Angeles Clippersi doigravanje su otvorili pobjedom protiv Dallas Mavericksa, a 20 poena i 15 skokova ugradio je Ivica Zubac. Hrvatski centar bio je zadovoljan svojom igrom:

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Pokušao sam odigrati fizičku jaku utakmicu i biti što bliže košu. Sve je funkcioniralo dobro, tako se i osjećam na poziciji posta. Jako sam samouvjeren. Mi smo obrambena ekipa, moram biti jedan od vođa u tom segmentu. To je nešto što radim za ovu ekipu, bez obzira na to tko je s druge strane. Irving i Dončić pogađaju teške šuteve, no mi im moramo otežati."

Hrvatskom košarkašu sinoć je dosuđen i namjeran prekršaj i tehnička u jednoj situaciji.

"Nisam kroz karijeru dobivao tehinčke, niti su mi dosuđivali namjerne prekršaje, nisam siguran kako sam dobio i jedno i drugo. Mnogi su nas otpisali. Nismo zabrinuti zbog njih jer želimo dokazati svima da griješe. Znamo koga imamo u svlačionici i svjesni smo što možemo."

James Harden odigrao je odlično.

"Trebali smo ga, on je jedan od najboljih na toj poziciji u NBA ligi. Njegova je uloga zabijati što više, s obzirom na to da nije bilo Leonarda", dodao je Zubac.

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!