Košarka

Bogdanovićevi Knicksi do druge pobjede protiv Sixersa, Murray sa sirenom srušio Lakerse

Branimir Korać • utorak, 23.04.2024.
Bogdanovićevi Knicksi do druge pobjede protiv Sixersa, Murray sa sirenom srušio Lakerse
Foto: EPA

Noćas su odigrana tri susreta NBA doigravanja, a u sva tri pobjedu su upisali domaćini koji su tako poveli s po 2-0 u seriji....

New York Knicks - Philadelphia 76ers 104:101 (2-0)

New York Knicksi poveli su s 2-0 u seriji protiv Philadelphije nakon slavlja u dramatičnoj završnici druge utakmice. Bilo je tu svega, imali su i Sixersi priliku za pobjedu, ali nisu je iskoristili.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

26 sekundi prije kraja gosti su vodili 101:96, ali onda kreće završnih 8:0 Knicksa, trice su ubacili Jalen Brunson i Donte DiVincenzo, a dva slobodna bacanja OG Anunoby za konačnih 104:101.

Joel Embiid sa sirenom je šutirao za tri poena i nije pogodio.

Brunson je predvodio Knickse s 24 poena, osam skokova i šest asistencija, a Hart je dodao 21 poen i 15 skokova. Bojan Bogdanović s klupe je dobio 12 minuta i ubacio šest poena (0/1 za dva, 2/6 za tri poena) uz po dva skoka i asistencije.

Kod Sixersa Tyrese Maxey ubacio je 35 poena uz deset asistencija i devet skokova, a Embiid je dodao 34 poena, deset skokova i šest asistencija.

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 96:86 (2-0)

Najlakše je do pobjede stigao Cleveland koji je izbjegao dramu protiv Magica. Cavsi su slavili u drugoj utakmici 96:86 te poveli s 2-0 u seriji.

Magic je pao nakon što je Jalen Suggs bolovima završio na parketu te morao uz pomoć izaći s terena i krenuti u svlačionicu, nakon toga Magic je ušao u crnu rupu i Cavsi su stvorili razliku. U drugom dijelu Suggs se ipak uspio vratiti na parket s povezom na koljenu, smanjena je i razlika, ali nedovoljno da zaprijeti Cavsima.

I drugu utakmicu u ovoj seriji Orlando je ostao ispod 90 ubačenih poena, doduše niti Cavsi nisu uspjeli prebaciti stotku, ali manje bitno, Cleveland je u obje slavio.

Donovan Mitchell ubacio je 23 poena uz osam skokova, a Evan Mobley 17 poena uz sedam skokova. Kod poraženih Paolo Banchero ubacio je 21 poen, a Franz Wagner 18 poena uz sedam skokova.

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 101:99 (2-0)

Kakva utakmica u Coloradu! Lakersi su imali i 20 poena prednosti, pobjedu u svojim rukama, ali Nuggetsi su odgovorili i uzeli pobjedu.

U posljednjem napadu Lakersa LeBron James šutirao je tricu tražeći pobjedu u regularnom dijelu svjestan kako je njegova momčad izgledala umornije i da je upitno što će i koliko će moći u produžetku.

Išao je James na sve ili ništa, nije pogodio i domaćin je imao dovoljno vremena za posljednji napad. Jamal Murray je uzeo loptu i pogodio sa sirenom iz teške situacije preko Anthonyja Davisa za konačnih 101:99.

Nikola Jokić ponovno je bio sjajan s 27 poena, 20 skokova i deset asistencija, Michael Porter je dodao 22 poena i devet skokova, a Murray 20 poena.

Kod Lakersa Anthony Davis imao je 32 poena i 11 skokova, James 26 poena, 12 asistencija i osam skokova, a D'Angelo Russell 23 poena uz šest asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!