Vodeni sportovi

Filip Jurišić blizu plasmana na Olimpijske igre

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 25.04.2024.
Filip Jurišić blizu plasmana na Olimpijske igre

Hrvatski jedriličar Filip Jurišić blizu je plasmana na svoje prve Olimpijske igre. Dva dana prije kraja natjecanja ima veliku prednost ispred Tončija Stipanovića...

Nakon trećeg dana prestižne regate u francuskom Hyeresu za klasu ILCA 7 Tonči Stipanović drži 12. mjesto, a njegov klupski kolega iz splitskog Mornara Filip Jurišić 13. mjesto.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Stipanović i Jurišić se međusobno bore za odlazak na Olimpijske igre, a Jurišić je u treću i posljednju kriterijsku regatu donio devet bodova prednosti u odnosu na Stipanovića, što znači da 37-godišnji veteran i dvostruki srebrni olimpijac za svoje četvrte Igre mora biti barem deset mjesta bolje plasiran od Filipa.

Hvaranin zasad ima veliku prednost dva dana prije kraja u Hyeresu i nadomak je svojih prvih Igara u klasi koja se nekad zvala Laser. Inače, u ovoj klasi vodi Britanac Michael Beckett.

U klasi ILCA 6 Elena Vorobjeva drži 26 mjesto među 67 jedriličarki, dok su vrlo dobar dan imali Šime i Mihovil Fantela u klasi 49er, koji su se u ukupnom poretku sa 14. spustili na sedmo mjesto.

Martin Dolenc je u Formuli Kite nakon 13 utrka solidan šesti, dok je u iQFOiL-u (windsurfingu) Palma Čargo sedma, te i ona poput Dolenca ide prema velikom finalu.

Regata u Hyeresu završava u subotu.

FOTO: Uros Kekus Kleva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!