Ostali sportovi

Mladostašice u petak igraju drugu finalnu utakmicu protiv Dinama

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 25.04.2024.
Mladostašice u petak igraju drugu finalnu utakmicu protiv Dinama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U petak će se odigrati druga finalna utakmica Prvenstva Hrvatske za odbojkašice. Mladost je u prvom dvoboju slavila protiv Dinama s 3:0 u setovima, a večeras će kao gost pokušati podebljati vodstvo u seriji...

U petak 26. travnja u SD Peščenica igra se druga utakmica finalne serije odbojkašica za prvakinje Hrvatske. Dinamo ugošćuje Mladost, aktualne prvakinje države, koje su ih lani s 3-0 u seriji pobijedile u play offu.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I u ovoj su seriji, Mladostašice startale pobjedom, u prvom susretu u Domu odbojke bilo je 3:0 (25:14, 25:22, 25:19), pa tako s određenom psihološkom prednošću djevojke sa Save kreću u istočni dio grada gdje ih od 20.15 sati očekuje ponovno jedna teška borba protiv zahtjevnih suparnica.

"Točno tako, Dinamo je odlična ekipa s kojom nije lako igrati. Pogotovo su na domaćem terenu još agresivnije, uz svoju publiku još motiviranije. Iako je finale samo po sebi veliki motiv",, kaže jedna od iskusnijih mladostašica, iako još vrlo mlada, 21-godišnja reprezentativka Andrea Mihaljević.

"Mi smo pobijedile u prvoj utakmici, igrale smo dobro, no mislim da Dinamo nije ipak bio na svojoj pravoj razini, tako da se ne zavaravamo time što smo ih relativno lako savladale. Znamo da će biti teško na Peščenici, ali spremne smo na to. Ja sam osobno jedva čekala da krene finalna serija, i te jake utakmice koje odlučuju o trofeju. No isto tako, koliko god sam željale da što prije krenu, toliko isto sada želim da što prije završe. Ako budemo odigrale na našem nivou, mislim da se možemo nadati pobjedi i u gostima, a onda nam ostaje treći susret kod nas doma koji bi mogao, barem tako sve priželjkujemo, biti i posljednji."

No, ima i drugi scenarij, na koji su također spremne.

"Naravno da ne ovisi sve o nama, već i o igri Dinama. Mislim da je pred njima sada veliki zadatak, pobijediti u domaćoj utakmici i poravnati finalnu seriju na 1-1. U tom slučaju, mislim da bi se cijela serija onda mogla razvući i do pet utakmica, što nikako ne bih voljela. Uostalom, želim što prije završiti finale kako bi se mogla priključiti pripremama reprezentacije Hrvatske koje su već počele u Mariboru", rekla je na kraju Andrea, ljevoruka korektorica, dodavši još da pred ovu drugu utakmicu nisu odradile zajednički team-building kao pred prvu, zajedničko opuštajuće druženje uz kavu.

"Budemo pred treću, sada smo slobodno jutro iskoristile svaka za neke svoje obveze."

Mladost i Dinamo u ovoj i prošloj kalendarskoj godini odigrali su deset susreta, iz kojih je Mladost izašla kao pobjednik u njih osam, uključujući i lanjsku finalu seriju te oba puta pobjede u finalu Kupa Hrvatske Snježane Ušić, dok je Dinamo pobijedio u dvije utakmice, obje u ovosezonskoj Superligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!