Automoto

Motorshow u Poreču u nedjelju je rezerviran za kronometar vožnju

Miroslav Krpan • petak, 26.04.2024.
Motorshow u Poreču u nedjelju je rezerviran za kronometar vožnju
Foto: Miroslav Krpan

Na velikom parkiralištu Žatika dvodnevni program auto i karting sporta održat će se u okviru 9. Motorshow Poreč 2024...

Posljednjeg travanjskog vikenda Poreč je ponovo domaćin automobilistima i kartingašima, a sve u okviru već tradicijske manifestacije 9. Motorshow Poreč 2024. u organizaciji Autokluba Poreč motorsport i suorganizaciju AKOK Skok racing 1993.

Program sadrži tri cjeline, pa je tako prvog dana, u subotu 27. travnja, od 10 do 18 sati na velikom parkiralištu Žatika predviđeno okupljanje vlasnika tuning automobila street stylinga, gdje će se moći vidjeti i uživati u brojnim vrhunski opremljenim automobilima, poboljšanim kako u izgledu tako i mehaničkim i sigurnosnim elementima, te posebno zvučna kulisa kojoj mnogi posvećuju dužnu pažnju. Istovremeno će se odvijati i promocija karting sporta za mlade naraštaje, karting slaloma kao discipline koja je novost na ovim našim prostorima, ali među ljubiteljima mini formula izaziva znakovitu pažnju.

Nedjelja je natjecateljski dan za kronometar vožnje. Poslije dvostrukog bodovnog programa i otvorenja nove sezone Prvenstva Republike Hrvatske, prije dva tjedna u Taru, novi izazov za 62 vozačice i vozača iz 15 hrvatskih klubova očekuje se na improviziranoj stazi Žatika.

Bit će to prigoda novog ogleda ponajboljih hrvatskih vozača, od kojih je aktualni državni prvak 2023. godine Zagrepčanin Danijel Šimunović (AKK Fly with Kolman Zagreb) u Peugeotu 106 u Taru odnio dvije pobjede ispred domaćeg favorita, mladog Vrsaranina Karla Pelicara (AKOK Skok racing 1993) u Citroenu AX, koji je kronometar vožnjama dominirao sezonu ranije.

No, već su prve dvije vožnje Državnog prvenstva, ujedno i bodovnog natjecanja za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad, te prvenstvo Auto karting saveza Istre, pokazale interes novih, posebno mladih vozačica i vozača koji su već prve dvoboje učinile zanimljivima i neizvjesnima. S dvije pobjede svakog dana u zasebnim konkurencijama u Taru se istakla mlada vozačica Lina Cukrov (AKOK Skok racing 1993) koja je u Citroenu Saxo nadmašila svih 23 juniora, ali i sedam vozačica. Uz nju su, u obje konkurencije, dominaciju prikazale još dvije pripadnice nježnijeg spola Erika Marija Kušić (KK Klek Ogulin), najuspješnija hrvatska automobilistkinja 2023.godine i mlada Porečanka Sumeja Maksuti (AKOK Skok racing 1993), koje su izvrsnim vožnjama dokazale da ravnopravno mogu konkurirati brojnim vozačima bilo koje dobi.

Sam početak sezone najavio je žestok klupski okršaj za najbolju ekipu. Poveli su, s dvije pobjede, prošlogodišnji viceprvaci AKK Fly with Kolman iz Zagreba ispred višestrukih prvaka AK Istra racing teama Pazin, dok se na treće mjesto probila pomlađena, ove godine brojnija i kvalitetna ekipa ogulinskog Autokluba Klek.

Dodatni dio sudionika, njih 25 do 30 očekuje se u promocijskom dijelu natjecanja Prvenstva Istarske rivijere. Program počinje jutarnjim okupljanjem od 7,30 sati verifikacijom vozača i tehničkim prijamom vozila. Trening počinje u 10,30, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 12,30 sati. Oko 19 sati svečanošću proglašenja najuspješnijih završit će ovogodišnji 9. Poreč Motorshow 2024.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!