Tenis

ATP Zagreb Open prilika mladim tenisačima

Dražen Patarčić • četvrtak, 27.04.2000.

Ivica Miočić Stošić, Branimir Horvat i Suad Rizvanbegović (Snimio: Dražen Patarčić)

ATP Challenger Zagreb Open (13.-21. svibnja) sve je bliže zagrebačkoj teniskoj publici. U četvrtak je održana press konferencija na kojoj su direktor turnira Branimir Horvat, potpomognut Suadom Rizvanbegović i Ivicom Miočić Stošićem u hotelu Inter-continental upoznali hrvatsku javnost o detaljima vezanim uz taj sada već tradicionalni zagrebački teniski turnir, kojem će to biti peto izdanje.

Zagreb Open - peti put! Možda igrački nešto slabiji ove godine, jer nema zvučnih imena poput prošlogodišnjih Španjolaca Alberta Berasateguia i našeg Ivana Ljubičića, ali i dalje to je jedini ATP turnir (pa makar i Challenger) u Zagrebu.

Organizacijski odbor na čelu sa direktorom turnira gospodinom Horvatom, tvrdi da će ovaj turnir biti prava prilika da naši nadareni tenisači naprave veće korake u osvajanju ATP bodova, pred svojom publikom.

Pozivnice za glavni turnir od naših igrača dobili su Lovro Zovko i Mario Ančić, a za kvalifikacije za sada samo Ivan Stelko.

Na raspolaganju su još četiri dodatne pozivnice za kvalifikacijski dio i po riječima gospodina Horvata za njih je veliki interes, ne samo hrvatskih tenisača nego i stranih. Još ima dva tjedna vremena da se organizacijski odbor odluči kome će uručiti kvalifikacijske pozivnice.

Interes hrvatskog tenisa svakako je u napredovanju naših igrača. Pitanje je onda treba li se uopće dvojiti kome ih uručiti?

Slatki razgovori nakon što su "penezi" skupljeni (Snimio: Dražen Patarčić)

”Financijska konstrukcija”, započeo je svoje kratko izlaganje Suad Rizvanbegović “zatvorena je. To sada po prvi puta čuje i gospodin Horvat. Sada se mirno možemo posvetiti organizacijskom dijelu. Za hrvatski tenis i grad Zagreb, ovaj turnir je iznimno važan. Nije problem naučiti igrati tenis. Problem je nastupati na kvalitetnim turnirima, učiti igrati protiv različitih škola tenisa i u takvim igrama napredovati. Ovaj turnir je kao naručen da bude odskočna daska našim nadarenim dečkima.”

Riječ je preuzeo Ivan Miočić Stošić.
”Zagreb je kolijevka tenisa. Ovaj ATP turnir potreban je ne samo radi promoviranja naših igrača, grada Zagreba, nego i cijele Hrvatske. U interesu cjelokupne sportske javnosti je, predstaviti se u svim detaljima turnira kvalitetno i dobro. Pozivam medije da na najbolji način promoviraju ovaj događaj koji će biti bogat sadržajem i izvan samih teniskih susreta.

Turnir se igra na terenima Športskog parka Mladosti, i traje od 13. - 21. svibnja 2000. godine. Nagradni fond turnira iznosi 75.000 USD. Glavni turnir ima 32 igrača, koliko ih ima i u kvalifikacijama, a na turniru parova natjecat će se 16 "kandidata" za pobjednički pehar kojeg su prošle godine osvojili naši dečki Lovro Zovko i Ivan Ljubičić.

Kao svake godine i sedma sila će imati svoj turnir! (Snimio: Dražen Patarčić)

Naše teniske uspjehe na terenu ili organizaciji možemo proslaviti u discoteci The Best koja je službeni zabavni promotor. Gledateljima su vrata športskog parka Mladost otvorena besplatno od prvog dana turnira, a ulaznice će se plaćati samo subotu i nedjelju, zadnja dva dana takmičenja. Roditeljima koji žele pogledati po neki teniski meč, organiziran je dječji zabavni park, novinarima kladionica i teniski turnir u kojem će moći svoja britka pera zamijeniti reketom, a da uzvanicima turnira ne bi bilo monotono, predviđeno je i VIP turnir s prigodnim nagradama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!