Zimski sportovi

Hrvatski hokejaši svladali Srbiju u Beogradu i izborili viši rang

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 28.04.2024.
Hrvatski hokejaši svladali Srbiju u Beogradu i izborili viši rang
Foto: Zvonimir Kuhtić/HINA

Plasman u IB diviziju izborila je hrvatska hokejaška reprezentacija. U odlučujućoj utakmici slavila je protiv Srbije s 3:0 i završila nastup na prvom mjestu...

Hrvatska muška reprezentacija u hokeju na ledu izborila je plasman u viši rang natjecanja nakon što je u subotnjem odlučujućem dvoboju Svjetskog prvenstva divizije IIA u Beogradu svladala reprezentaciju Srbije s 3:0 (2:0, 1:0, 0:0).

Igraj na hokejaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatskim hokejašima su uvjerljivu pobjedu golovima donijeli Filip Kašparek (7.), Marko Katić (12.) i Bruno Idžan (32.), a svojim obranama je puni doprinos dao Vilim Rosandić koji je zaustavio svih 11 udaraca domaćih hokejaša i time zaslužio i epitet igrača utakmice u momčadi koju je vodio Enio Sacilotto.

Hrvatska je s maksimalnih 15 bodova i gol-razlikom 26-6 uvjerljivo osvojila prvo mjesto, a time i nastup na Svjetskom prvenstvu divizije IB sljedeće godine. Drugo mjesto je s 12 bodova osvojila Srbija, a bronca je pripala reprezentaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je osvojila devet bodova. Ovu diviziju će napustiti Island koji je doživio svih pet poraza.

Hrvatska će sljedeće godine nastupati u trećem kvalitativnom razredu svjetskog hokeja, diviziji IB, čije je turnir započeo danas u Vilniusu. Na njemu sudjeluju reprezentacije: Litve, Estonije, Ukrajine, Kine, Nizozemske i Španjolske. Pobjednička reprezentacija će preseliti u diviziju IA, zadnja na ljestvici će preseliti u diviziju IIA, a na njeno mjesto će doći Hrvatska.

Vratar hrvatske Vilim Rosandić je proglašen najboljim čuvarom mreže turnira u Beogradu, a Marko Katić je dobio nagradu za najboljeg braniča. Najbolji napadač je srpski reprezentativac Mirko Đumić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!