Nogomet

Dinamovci najavili gostovanje kod Rijeke: 'Ne mislimo kalkulirati i ići na bod'

Petar Jenjić • četvrtak, 02.05.2024.
Dinamovci najavili gostovanje kod Rijeke: 'Ne mislimo kalkulirati i ići na bod'
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Četiri Dinamova igrača najavila su gostovanje momčadi na Rujevici ovog vikenda u susretu SuperSport HNL-a. Kapetan Arijan Ademi istaknuo je da im je pobjednički mentalitet prednost, a Sandro Kulenović da neće ići igrati na bod...

Do kraja sezone u SuperSport HNL-u ostala su još četiri kola. Dinamo je proteklog vikenda stigao do prve pozicije uoči velikog derbija za prvaka protiv Rijeke na Rujevici koji se igra u nedjelju.

Igraj na Rijeka - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Četiri igrača Dinama stigla su na konferenciju za medije, a jedan od njih bio je Sandro Kulenović:

"Ne trebamo posebno najavljivati utakmicu sezone. Rijeka je kod kuće odlična, pokazala je konstantu, ali mi uvijek moramo po pobjedu. Rijeka mora pobijediti, to je nezgodan teren i stadion, ali moramo ući sto posto u susret. Napadat ćemo od prve minute i ići na pobjedu, ne mislimo kalkulirati i ići na bod, želimo igrati dobro kao što radimo zadnjih mjeseci. Naši senatori koji su sve osvojili, to nam njihovo iskustvo puno znači. Mi mlađi upijamo od njih, gledamo kako se ponašaju kako bismo što bolje razumjeli pritisak."

Dinamo je trenutno na 72 boda, a Rijeka ima jedan manje.

"Znamo igrati pod pritiskom, o bodu uopće ne razmišljamo. Rijeka je dobra, ali puni smo samopouzdanja. Možemo otići na četiri boda prednosti, sigurno ćemo uživati u toj šansi, ali ima i dosta pritiska. Kad sam bio tu prije pet godina, Ademi je puno pričao sa mnom. Prošao je kroz dosta toga, jedna je od najvećih legendi u povijesti Dinama. Kad takav igrač želi da uspijete, to je velik poticaj. Kad mi treba savjet, pitam njega, Petkovića ili nekog trećeg starijeg igrača. To mi je puno pomoglo ove sezone", dodao je Kulenović.

Nakon njega došao je Gabriel Vidović koji je spreman igrati na koju god ga poziciju trener stavi.

"Ne zanima me puno pozicija koju igram, spreman sam igrati gdjegod me trener stavi. Imam dosta slobode, igramo dosta napadački, često sam u završnici, to mi se jako sviđa. Uvijek gledamo sebe, to je najvažnije. Spremni smo, bez obzira na to tko je na drugoj strani. Dobro se razvijam u Dinamu, dobro igram."

Pred medije je stao i kapetan momčadi Arijan Ademi:

"Pred nama su posebne utakmice, moramo ostati mirni, ima još nekoliko kola do kraja. Dinamo uvijek igra na pobjedu i ne bih volio o taktici. Tu je trener koji će odgovarati na takva pitanja. Razmišljamo samo o utakmici, ne o brojkama. Drago mi je što mogu pomoći mlađim igračima, imam iskustvo, a u igri mogu i moram puno bolje. Ovo je daleko od onoga što sam ja. Znam zašto mi je pala forma, ali to je moj razlog. Realno, ne zanima nikoga zašto nisam na razini. Znam, ali ne želim govoriti o alibiju. Želim iskoristiti svaku minutu na terenu i pomoći ekipi."

Dinamo ima dosta iskustva s osvajanjem trofeja i igranjem ovakvim utakmica.

"Naš pobjednički mentalitet je dobra prednost, godinama smo osvajali i imamo puno takvih utakmica, ali i veliko poštovanje prema Rijeci. U 2024. izgubila je samo dvije utakmice, ali mislim da je prednost na našoj strani. Osjeti se ta atmosfera, ali zadnje dvije, tri godine je odlična energija između igrača i navijača. Sad je možda na još većoj razini i mi igrači je osjećamo, oni su nam vjetar u leđa."

Na koncu je mikrofon preuzeo Stefan Ristovski:

"Nisam onaj koji daje puno golova, zato o napadu ne razmišljam. Vidjet ću kako me nose emocije, bit ću najponosniji ako se Dinamo vrati s tri boda. Rijeka je zasluženo gdje jest, čestitam joj. Nadam se poštenoj utakmici, mi želimo pokazati svoj gard. Otkad sam došao u Dinamo, nikada nije igrao na bod. Nikad ne čuvamo rezultat, imamo visoke ciljeve i tako će biti i u budućnosti. Sad bi nam odgovarao i bod, ali tako se ne pripremamo, mislim da ćemo pobijediti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!