Ostali sportovi

Mladost povela u finalnoj seriji protiv Murse

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 02.05.2024.
Mladost povela u finalnoj seriji protiv Murse
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Odbojkaši zagrebačke Mladosti poveli su s 2-1 u finalnoj seriji protiv osječke Murse. U trećoj utakmici finala prvenstva Hrvatske slavili su s 3:1 u setovima...

Mladost je pokazala na svom terenu svu raskoš ovog sporta, sav talenat koji ova momčad posjeduje, svu želju da obrani titulu prvaka Hrvatske. Izborenu lani u teškoj seriji od pet utakmica, s istim suparnikom, u seriji u kojoj su startali s 0-2.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prva dva seta bolja je bila Mladost, treći je definitivno pripao Mursi, dok je četvrti bio izjednačena borba dva moćna suparnika.

Od početka, od prvog poena, vidjela se sva fokusiranost Zagrepčana. I to ne toliko u poenima u napadu, koliko u obrani. Obrana je, kažu, voljni moment, a Mladostaši su u ovoj utakmici imali i te kako volje pobijediti i s prednošću od 2-1 u seriji otići u nedjelju u Osijek, na četvrtu, možebitno i posljednju utakmicu ovogodišnjeg doigravanja za prvaka države.

Već zarana rade domaći seriju od 4-0 za 10:6, pa još jednu za 15:9. Mursa nemoćna protiv sjajnog bloka Mladosti, a ono što nije pohvatao blok, pohvatalo se u obrani gdje se ginulo za svaku loptu.

Trener Mladosti Ratko Peris startao je s Blažom Milićem u postavi na srednjem blokeru i pogodio u svakom smislu. On i Tihomir Gajić toliko su unervozili svojim blokovima gostujuće napadače da su doista bili nemoćni na mreži. Pokušavao je tijekom prva dva seta trener Murse Zvonimir Bogdanović pronaći izmjenama raspoloženu postavu za igru, no nije mu to uspijevalo. Prvi set 25-16 za 23 minute, drugi 25-11 za 24.

Ali, u trećem se setu gosti bude, vode s 3-0, što odmah tjera klupu Mladosti na minutu odmora. Izjednačili su, potom Osječani ponovno 'vuku' seriju 3-0, pa Mladost uzvraća s 4-0 za 7-6, prvo vodstvo u ovom setu. No, susret se rasplamsao, Mursa je proigrala i na terenu je ravnopravan susret dva pretendenta za naslov najboljeg u državi.

Nakon još jedne serije od 3-0 za 10-8 vodstvo Osječana, domaći ponovno traže predah. Mursa onda radi još dva vezana poena za 12:8. Umjesto Repeka, koji je do tada napravio odličan posao, u igru Peris šalje iskusnijeg Stankovića. Kasnije je umjesto Smoleja ušao i Ecker, ali nestalo je one tečnosti u igri kojom su u prva dva seta Mladostaši 'samljeli' svoje protivnike. Zaredale su pogreške u napadu, blok više nije toliko neprobojan, obrana je počela popuštati i utakmica je s obje strane ušla u svoju nervoznu fazu. Na kraju, nakon točno 30 minuta, set dobiva Mursa s 25:18.

S Eckerom i Stankovićem kao primačko-pucačkim parom Peris započinje četvrti set, ali i dalje se naizgled umorni domaćini muče, a gosti pak igraju svježe kao da je početak susreta. Ipak, nakon serije 3-0 na servise Eckera Mladost je u vodstvu 10-8, a sada Mursi treba minuta odmora. Mladost se još jednom 3-0 serijom, na servise Milića (uz jedan as) odlijepila i na 13-9, ali ih i prvenstveno svojim pogreškama vratila u egal. I od tada kreće grčevita borba za svaki poen, a kod 20-21 u igru se umjesto Eckera vraća Smoleja. Nakon asa Cvancigera za 22-21 Bogdanović traži time out, poslije kojega Stanković uz pomoć bloka rezultat postavlja na 23-21, te još jednom na 24-22, meč loptu. Cvanciger smečom za 25:23 postavlja konačan rezultat, za pobjedu od 3:1.

Nakon utakmice trener Murse Osijek Zvonimir Bogdanović pohvalio je igru domaćina:

"Bravo za prva dva seta, ali mi smo se vratili u nastavku u utakmicu i pokazali zašto smo u finalu."

Ratko Peris, trener Mladosti, dodao je: "Odradili smo sjajan posao u prva dva seta, blok-obrana, i onda neobjašnjivo stali. A Mursa je preiskusna momčad da bi to propustila kazniti. Srećom smo se vratili u četvrtom setu, i pokazali još jednu zanimljivu predstavu za publiku."

PH, finale:
HAOK Mladost - MOK Mursa 3:1 (25-16, 25-11, 18-25, 25-23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!