Košarka

Timberwolvesi briljirali u Coloradu, Edwards ih vodio do prednosti u seriji

Branimir Korać • nedjelja, 05.05.2024.
Timberwolvesi briljirali u Coloradu, Edwards ih vodio do prednosti u seriji
Foto: EPA

Počela je polufinalna serija Zapadne konferencije, a Minnesota je upisala pobjedu u gostima kod Denevera i odmah mu je oduzela prednost domaćeg parketa...

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 99:106 (0-1)

Ako je netko mislio da će to biti lagan posao za Denver Nuggetse, prevario se. Minnesota ima sjajnu sezonu i upisala je novu pobjedu, već petu u nizu.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U doigravanje je ušla visokim porazom kod Phoenix Sunsa, ali nakon toga je nanizala četiri pobjede i iz utakmice u utakmicu bila je sve bolja i uvjerljivija.

Nakon Sunsa na red su došli Denver Nuggetsi koji su ipak znatno kvalitetniji protivnik od Phoenixa, međutim i njih je Minnesota svladala i to ponovno na krilima Anthonyja Edwardsa koji igra sezonu karijere i pokazuje zašto je 2020. godine bio prvi pick prve runde drafta i tada proglašavan "franšiznim" igračem.

Noćas su Timberwolvesi jako dobro kontrolirali utakmicu, u prvom poluvremenu su gubili, ali nisu dopustili Nuggetsima da pobjegnu na visoku razliku, a onda su u drugom poluvremenu potpuno okrenuli utakmicu na svoju stranu.

Zasluge za to nose sjajni Edwards koji je cijelu utakmicu odradio na vrhunskoj razini, ali i Naz Reid koji je eksplodirao u posljednjoj dionici te u njoj ubacio 14 od svojih 16 poena.

Edwards je susret završio s 43 poena (17/29 iz igre) i sedam skokova, a odličan je bio i Karl-Anthony Towns s 20 poena. Mike Conley dodao je 14 poena i deset asistencija.

Kod Denvera Nikola Jokić upisao je 32 poena, osam skokova i devet asistencija. Michael Porter dodao je 20 poena i šest skokova.

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!