Košarka

Victor Wembanyama očekivano ponio titulu rookieja godine

Petar Jenjić • utorak, 07.05.2024.
Victor Wembanyama očekivano ponio titulu rookieja godine
Foto: EPA

Victor Wembanyama jednoglasno je osvojio titulu najboljeg novaka u NBA ligi. Igrač San Antonio Spursa iza sebe je ostavio Cheta Holmgrena i Brandona Millera...

Iz NBA lige objavili su da je Victor Wembanyama rookie godine. Mladi francuski košarkaš i član San Antonio Spursa opravdao je očekivanja i jednoglasno odnio tu individualnu titulu.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Wembanyama je tako postao šesti jednoglasno izabrani rookie, a prije njega to je za rukom pošlo: Ralphu Sampsonu, Davidu Robinsonu, Blakeu Griffinu, Damianu Lillardu i Karl-Anthony Townsu.

Iza njega završio je igrač Oklahoma City Thundera Chet Holmgren, drugi izbor drafta 2022. koji je debitirao tek u ovoj sezoni, dok je treće mjesto pripalo Brandonu Milleru iz Charlotte Hornetsa.

U 71 odigranoj utakmici bilježio je 21.4 poena, 10.6 skokova, 3.9 asistencija, 3.6 blokada i 1.2 ukradene lopte po utakmici. Međutim, njegova momčad završila je na omjeru 22-60, jednom od najlošijih ove sezone.

"Uvijek je najvažnije pobjeđivati. Znate, osvajanje prstena je definitvno ono što želim, ali individualne nagrade puno govore koji put treba proći kako bi se dosegle te visine", rekao je Wembanyama.

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!