Košarka

Bratovim stopama: Mladi hrvatski košarkaš iz ABA lige odlazi u NCAA

Mario Borko • utorak, 07.05.2024.
Bratovim stopama: Mladi hrvatski košarkaš iz ABA lige odlazi u NCAA

Tomislav Ivišić od iduće će sezone igrati za Sveučilište Illinois. 21-godišnji centar tako će nakon četiri godine provedene u Studentskom centru karijeru nastaviti u NCAA-u…

Mladi hrvatski centar, Tomislav Ivišić, od iduće sezone nosit će dres Illinoisa. Nakon četiri godine provedene u Podgorici u dresu Derbyja, 21-godišnjak će se pridružiti bratu Zvonimiru i od iduće sezone nastupati u NCAA Diviziji 1.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zvonimir je ovu sezonu proveo u Kentuckyju, a od iduće će igrati za Sveučilište Arkansas. Tomislav je ove sezone za Studentski centar odigrao 25 utakmica u ABA ligi. Na terenu je prosječno boravio 14 minuta, a pritom je bilježio šest poena i tri skoka po utakmici.

Njegov dolazak prokomentirao je dugogodišnji trener Illinoisa Brad Underwood:

“Tomislav je moderna petica koji savršeno odgovara našem stilu igre s dvojicom visokih igrača koji mogu zabiti tricu. Osim toga može igrati pick and roll, odličan je dodavač i vrlo dobro brani obruč. Do sad je igrao na profesionalnom nivou protiv starijih i fizički moćnijih igrača. To mu je iskustvo itekako pridonijelo u njegovom razvoju i stvarno smo uzbuđeni da će se igrač s takvim kvalitetama pridružiti našoj momčadi.“

Ivišić je igrao za mladu hrvatsku reprezentaciju, a u pretkvalifikacijama za Europsko prvenstvo bio je i dio seniorske. Vidjet ćemo kako će se bivši igrač Šibenke prilagoditi novoj sredini i hoće li ga to naposljetku dovesti do NBA lige.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!