Ostali sportovi

EP u Zadru: Anđelo Kvesić izborio finale

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 08.05.2024.
EP u Zadru: Anđelo Kvesić izborio finale
Foto: Damir Senčar/HINA

Krenulo je Europsko karate prvenstvo koje se održava u Zadru. S nastupima su krenuli i hrvatski predstavnici, a plasman u finale izborio je Anđelo Kvesić.

Hrvatski karatist Anđelo Kvesić (+84 kg) plasirao se u srijedu u finale Europskog prvenstva koje se održava u Zadru pobjedom u polufinalu protiv predstavnika Bosne i Hercegovine Anesa Bostandžića rezultatom 2-1.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U finalu će se Kvesić boriti protiv Talijana Mattea Avanzinija. Na putu do polufinala hrvatski je borac slavio protiv predstavnika Norveške Ismaila Bellemkhannatea, zatim protiv Nijemca Nikolaija Sekota, pa Turčina Furkana Kadira Genca.

U premijernom nastupu na seniorskom EP Nikolina Golomboš (+68 kg) izgubila je od Crnogorke Milene Jovanović. Meč je završio 4-4, ali je crnogorska predstavnica išla dalje zbog pravila prvog osvojenog boda.

Golomboš nije nastupila u repasažu, budući da Jovanović nije ušla u finale kategorije. Na EP u Zadru koje traje do nedjelje sudjeluje 579 karatista iz 51 zemlje.

Najprije su od hrvatskih predstavnika, nastupili kataši u pojedinačnoj konkurenciji. Dino Huić je ispao za 0.2 boda od Francuza Francka Ngoana, i to rezultatom 38;40:38,20 u korist francuskog natjecatelja.

Sara Malčec izgubila je dvoboj prvog kola od Španjolke Paole Garcie Lozano (40,50: 38,00).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!