Košarka

Perasović dobio nagradu za trenera godine, Lokomotiv Kuban poravnao polufinalnu seriju

Petar Jenjić • srijeda, 08.05.2024.
Perasović dobio nagradu za trenera godine, Lokomotiv Kuban poravnao polufinalnu seriju
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Trener Uniks Kazana Velimir Perasović dobio je nagradu za najboljeg trenera VTB lige. Njegova momčad danas je, u drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja, protiv Lokomotiv Kubana upisala poraz...

Nakon što je glatko izbacio Samaru u četvrtfinalu, Uniks Kazan u polufinalu VTB lige igra protiv kudikamo opasnijeg protivnika, Lokomotiv Kubana.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Velimira Perasovića ima prednost domaćeg terena, a u prvom susretu slavila je s 78:75, no to nije uspjela potvrditi i u drugom dvoboju. Lokomotiv je odnio pobjedu 71:84 i poravnao seriju na 1-1.

Uniks je bolje krenuo u susret i prvu četvrtinu zaključio s vodstvom 22:12. Do poluvremena se gost vratio na minus dva (39:37), a ista razlika bila je i nakon tri četvrtine (54:52). Međutim, u posljednjoj je Lokomotiv slavio s 32:17 i upisao pobjedu.

Dodajmo i to da je za trenera godine proglašen upravo Perasović koji je predvodio momčad do 26 pobjeda u 36 utakmica i po prvi puita u klupskoj povijesti s klubom bio najbolji nakon regularnog dijela sezone.

"Ponosan sam što sam primio ovu nagradu, hvala Uniksu i mojim igračima. To je, prije svega, njihovo postignuće", rekao je Perasović.

Treća utakmica igra se u Kubanu 11. svibnja, a četvrta na istom mjestu dva dana poslije.

VTB liga:
Uniks Kazan - Lokomotiv Kuban 71:84 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!