Košarka

Thunder želi iskoristiti ozljedu Dončića i povećati vodstvo u seriji

Mario Borko • četvrtak, 09.05.2024.
Thunder želi iskoristiti ozljedu Dončića i povećati vodstvo u seriji
Foto: EPA

U noći s četvrtka na petak, od 3:30, na rasporedu je druga utakmica polufinala Zapadne konferencije između Oklahoma City Thundera i Dallas Mavericksa. Thunder je pobijedio u prvoj utakmici i pred svojim navijačima želi dodatno povećati vodstvo prije nego što serija preseli u Dallas...

Glavno pitanje uoči druge utakmice polufinalne serije Zapadne konferencije između Oklahoma City Thundera i Dallas Mavericksa je hoće li Luka Dončić biti zdrav. Najbolji strijelac regularnog dijela NBA lige muku muči s ozljedom koljena i to je bilo itekako vidljivo u prvoj utakmici. Thunder je to iskoristio, pobijedio sa 117:95 i poveo u seriji.

Igraj utakmicu Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to peta uzastopna domaća pobjeda za OKC protiv Dallasa. Thunder je sredinom druge četvrtine došao u vodstvo koje je do kraja, uz neke iznimke, kontinuirano raslo. Najraspoloženiji je po običaju bio Shai Gilgeous-Alexander. Postigao je 29 poena i tome dodao devet skokova i devet asistencija. Chet Holmgren i Jalen Williams odradili su svoju dionicu i povećali niz nepobjedivosti svoje momčadi na deset utakmica.

Oklahoma je u seriji protiv Pelicansa vrlo teško dolazila do ofenzivnih skokova i u tom je segmentu bila među najgorim momčadima u doigravanju. Dallas je s druge strane protiv Clippersa imao problema s defenzivnim skokom i upravo je to momčad Marka Daigneaulta iskoristila u prvoj utakmici. 16 ofenzivnih skokova i ukupno 13 skokova više od Mavericksa napravili su važnu razliku.

Dallas u prvoj utakmici nije uspio pružiti dostojan otpor. Luka Dončić se zbog ozljede koljena otežano kretao, bio je vrlo statičan u napadu i bez njegovog pravog doprinosa Mavsi se nisu mogli suprotstaviti Thunderu. Slovenac je na terenu proveo 41 minutu, zabio je samo 19 koševa, a pogodio je tek jednu od osam ispaljenih trica. Kyrie Irving zabio je 20 poena uz solidan postotak šuta, ali tri asistencije i jedan skok nisu bili dovoljni da napravi bilo kakvu razliku.

Mavericksi su imali čak 15 izgubljenih lopti što je dosta više od njihovog prosjeka, a izostanak Maxija Klebera pokazao se kao vrlo značajnim u defenzivnom dijelu igre. Druga će utakmica pokazati je li Dončićev učinak u prvoj utakmici bio samo plod lošijeg izdanja ili mu ozljeda jednostavno predstavlja preveliki problem. Jasno je da bi se bez njega ova serija mogla pretvoriti u jednosmjernu ulicu i da će Jason Kidd u tom slučaju biti nemoćan.

Mjesto, vrijeme

Oklahoma City, Paycom Center, 3:30

Nedostaju

Oklahoma City Thunder: -

Dallas Mavericks: Maxi Kleber

Zadnji susret

Oklahoma je u prvoj utakmici bila bolja sa 117:95. Bila je ovo četvrta pobjeda Thundera u pet ovosezonskih utakmica protiv Dallasa.

Prognoza

Thunder je u ovom susretu još veći favorit nego je bio u prvom. Mavericksi nemaju prevelike šanse bude li Dončić na razini na kakvoj je bio u prvoj utakmica, a za pobjedu će biti potreban i raspoloženi Kyrie Irving.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!