Zimski sportovi

Ništa od povratka Snježne kraljice: FIS objavio kalendar za iduću sezonu, Zagreb ponovno bez utrke

Mario Borko • četvrtak, 09.05.2024.
Ništa od povratka Snježne kraljice: FIS objavio kalendar za iduću sezonu, Zagreb ponovno bez utrke

Međunarodna skijaška federacija objavila je točan skijaški kalendar za sezonu 2024./25. Skijaška karavana kreće krajem listopada u Söldenu, a finale će se održati u Sjedinjenim Američkim Državama...

Nije to ništa neočekivano, niti se drugačiji scenarij mogao zamisliti. Žičara na Crvenom spustu van funkcije je za građanstvo pa je logično da se Svjetski skijaški kup iduće sezone neće voziti u Zagrebu. FIS je objavio kalendar s datumima za sezonu 2024./25., a obilježit će ju Svjetsko prvenstvo u Saalbachu.

Sezona kako je to i uobičajeno kreće krajem listopada u austrijskom Söldenu. Žene će se utrkivati 26. listopada, a muškarci 27. U studenom se u obje konkurencije voze dvije slalomske utrke u finskom Leviju i austrijskom Gurglu. Skijaška karavana potom seli u Sjevernu Ameriku, a krajem prosinca kreću tradicionalna europska turneja.

Najbliža utrka na kojoj će hrvatski navijači moći bodriti svoje skijaše bit će u Kranjskoj Gori. Podkoren će žene ugostiti u terminu uobičajenom za utrku u Zagrebu početkom siječnja, a muškarce, bez obzira na to što je ove godine utrka bila otkazana, prvi vikend u ožujku.

Drugi mjesec je predviđena za Svjetsko prvenstvo u Saalbachu, a skijaši će medalje loviti od četvrtog do 16. veljače. Zanimljivo završnica sezone održat će se krajem ožujka u Sun Valleyju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Iako je Vedran Pavlek u više navrata isticao da Hrvatski skijaški savez ne odustaje od Snježne kraljice i da je prošlosezonski izostanak utrke privremen, od njezinog povratka ni ove sezone neće biti ništa. Kako to najčešće biva kada se nešto izgubi onda se to puno teže vraća, a trenutna klima, bez obzira na sjajne rezultate hrvatskih skijašica i skijaša, ne ide u smjeru povratka (pre)skupog, ali vrlo značajnog događaja za Zagreb.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!