Automoto

Otvorenje sezone autoslaloma: Prvijenac sezone na novoj stazi

Miroslav Krpan • četvrtak, 09.05.2024.
Otvorenje sezone autoslaloma: Prvijenac sezone na novoj stazi
Foto: Miroslav Krpan

Mladi karlovački Autoklub Četiri rijeke organizator je prvog natjecanja nove sezone uz nastup 84 vozačice i vozača iz 19 klubova...

Automobilistički sport na širem je karlovačkom području posljednjih godina zaživio u punom smislu riječi. Uz svjetske relijaše i brojne europske rally posade, na red su došli i isključivo domaći automobilisti u disciplini autoslaloma, svojevrsnom spoju tehničkih disciplina s brzinskim elementima, koja se primiče svojoj 25. godišnjici opstojanja u kalendarima Hrvatskog auto i karting saveza.

Ovogodišnja sezona Prvenstva Republike Hrvatske objedinit će osam natjecanja (Lasinja, Prelog, Ploče, tri u Zagrebu i dva u Mokošici), sve do kraja listopada, a otvara se novim natjecanjem imenom Slalom Četiri rijek“ na jednoj novoj oktanskoj destinaciji spoja dviju susjednih županija Zagrebačke i Karlovačke. U zahtjevan i izazovan organizacijski posao upustila se mlada ekipa jednog od najmlađih klubova u sustavu HAKS-a, karlovačkog Autokluba Četiri rijeke, kojima su kao suorganizatori pripomogli aktivisti zagrebačkog Autokluba Sava. Natjecanje će se odvijati na dijelu prometnice Pisarovina-Lasinja (Kupska ulica), a samo trkalište duljine je 1.500 metara, s 33 slalom vrata u osam sektora. Park vozača smješten je pored pogona Jamnice, te drugi dio uz prostore Kupskih večeri, gdje je i administrativno sjedište organizatora, kao i završna svečanost podjele nagrada. Uz bodovanje PH u autoslalomu natjecanje je dio kalendarom raspisanog Kupa RH povijesnih automobila kategorije Točnost, te autoslalom Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a i Otvorenog prvenstva Karlovačke županije.

Lista prijava za autoslalom zaključena je sa 79 vozačica i vozača iz 17 klubova, dok ih je pet u Kupu Točnosti iz dva kluba. S čak 20 sudionika prednjači zagrebački Autoklub Dubrava iz čijih redova stiže i prošlogodišnji aktualni državni prvak Goran Sruk, dok će po desetak vozača imati i AK Dugo Selo, AKK DS Racing Prelog i AMK Zanatlija Zagreb. S područja domicilne Karlovačke županije, boje tri kluba, AK Četiri rijeke, AK Klek Ogulin i AK Ozalj branit će sedam vozača.

Prošlogodišnja sezona u šest natjecanja iznjedrila je isto toliko ukupnih pobjednika, da bi sama završnica u neizvjesnoj borbi odlučila o konačnom poretku.

Pobjedničko postolje Državnog prvaka ostvarili su Goran Sruk (AK Dubrava Zagreb), te bodovno izjednačeni Marin Leš i Nenad Damarija, vozači AK Pula-Rovinj. Juniorski naslov odnio je Matej Radovanović (AK Delta), a sa šest je pobjeda do novog naslova konkurencije vozačica stigla Iva Damarija (AK Pula-Rovinj). Ekipno su, među 31 klubom, trijumfirali članovi AMK Zanatlija Zagreb ispred AK Pula-Rovinj i AKK Fly with Kolman Zagreb, dok su pojedinačni prvaci u klasama sezone 2023. bili: Filip Agić i Fran Kranjac (oba Zanatlija), Ivan Dropučić (Fly with Kolman), Nenad Damarija i Marin Leš (oba Pula-Rovinj), Goran Sruk (Dubrava) i Deni Kmetović (AK Župa Dubrovačka).

Ove godine, među gotovo 80 sudionika prvog natjecanja 21 vozi u juniorskoj konkurenciji, dok će spretnost i brzinu za volanom oprobati devet vozačica. Autoklubu Četiri rijeke partneri u organizaciji su Općina Lasinja i Općina Pisarovina, Turistička zajednica područja Kupe, TZ Karlovačke županije, TZ Zagrebačke županije, te TZ Pisarovina.

Subotnji program 11. svibnja počinje od 8 sati verifikacijom i tehničkim prijamom, trening se vozi od 10,30 sati, a prva od tri vožnje starta u 13 sati nakon svečanog otvaranja. Proglašenje najuspješnijih predviđa se za 18,30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!