Košarka

Cavaliersi 'razbili' Celticse, Mavericksi nanijeli prvi poraz Thunderu u doigravanju

Petar Jenjić • petak, 10.05.2024.
Cavaliersi 'razbili' Celticse, Mavericksi nanijeli prvi poraz Thunderu u doigravanju
Foto: EPA

Odigrane su nove dvije utakmice polufinala Zapadne konferencije. Napravljena su dva breaka, Cleveland Cavaliersi slavili su kod Boston Celticsa, kao i Dallas Mavaricksi kod Oklahoma City Thundera...

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 94:118 (1-1)

Nakon što su Boston Celticsi slavili u prvoj utakmici s 25 razlike (94:118), Cleveland Cavaliersi u drugoj su uzvratili na gotovo isti način. Pobjedom 94:118 napravili su 'break' i izjednačili u seriji na 1-1.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Celticsi su tijekom susreta imali prilično slab šut za svoje standarde, 41.2 posto iz igre i 22.9 posto za tricu. S druge strane, Cavaliersi su šutirali 54.7 posto iz igre i 46.4 posto za tricu.

Cavalierse je do pobjede predvodio Donovan Mitchell s 29 koševa, sedam skokova i osam asistencija, dok su po 21 poen dodali Caris LeVert (šest skokova) i Evan Mobley (deset skokova, pet asistencija).

Prvo ime Celticsa bio je Jayson Tatum s 25 koševa, sedam skokova i šest asistencija, Jaylen Brown dodao je 19 poena. Cavaliersi su osigurali minimalno povratak u Boston, ali s obzirom na dva 'blowouta' u prve dvije utakmice, teško je išta prognozirati.

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 110:119 (1-1)

Prvi poraz u doigravanju upisala je Oklahoma City Thunder. Nakon 4-0 prolaska protiv New Orleans Pelicansa, i 117:95 pobjede u prvoj utakmici polufinala protiv Dallas Mavericksa, danas su gosti odnijeli pobjedu i 'break'.

Tri od četiri četvrtine Mavericksi su dobijali, a uoči zadnjih deset minuta imali su deset poena viška (89:99). U posljednjoj dionici Thunder se uspio spustiti na minus četiri (95:99), no više nije išlo.

Po 29 poena u pobjedničkim redovima ubacili su Luka Dončić (deset skokova, sedam asistencija) i P.J. Washington (11 skokova, sedam ubačenih trica) kojem je to osobni rekord u svakoj statističkoj kategoriji po pitanju doigravanja.

Najbolji je kod Thundera bio Shai Gilgeous-Alexander s 33 poena, 12 skokova i osam asistencija, Jalen Williams dodao je 20 koševa.

Računamo li i regularni dio sezone, Thunderu je ovo bio prvi poraz nakon deset utakmica.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!