Rukomet

[VIDEO] Klarica: 'Svi moramo biti maksimalno motivirani i osvjetlati obraz'

Petar Jenjić • petak, 10.05.2024.
[VIDEO] Klarica: 'Svi moramo biti maksimalno motivirani i osvjetlati obraz'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Luka Lovre Klarica i Veron Načinović osvrnuli su se za stranice HRS-a na utakmicu protiv Norveške i najavili dvoboj s Argentinom. Taj susret igra se u subotu...

Nakon poraza od Norveške, hrvatska rukometna reprezentacija u subotu će od 13:45 sati igrati drugu utakmicu na prijateljskom turniru u Oslu. Ovoga puta protivnik će biti reprezentacija Argentine, a dvoboj je najavio Veron Načinović:

Igraj na Hrvatska - Argentina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bila je čvrsta utakmica, mislim da nije bila naša najbolja izvedba. Falili su Cindrić i Karačić, bez njih je to malo drugačije. S druge strane, to je prijateljska utakmica i ne treba se previše zamarati s time. Nije pravi pokazatelj onoga što možemo. Argentina ima možda malo drugačiji stil rukometa od skandinavskog, bit će zanimljivo odigrati utakmicu protiv jedne takve ekipe da budemo spremni na sve izazove u budućnosti. Pričao sam s Lucasom Moscariellom, on je jedan od njihovih najboljih igrača. Nema Simonea, oni se isto pripremaju za Pariz, svima je to cilj. Ovo je sve jedna velika priprema."

Dodajmo i to da je vratar Dominik Kuzmanović završio je svoj nastup na Gjensidige Cupu zbog ozljede prepone, a umjesto njega u sastavu će za preostale dvije utakmice biti Filip Ivić. Težina ozljede znat će se nakon dodatnih liječničkih pregleda u Zagrebu koji će biti obavljeni po povratku reprezentacije.

Na utakmicu protiv Norveške osvrnuo se i Luka Lovre Klarica koji je svjestan da nisu odigrali najbolje.

"Otvorili smo dobro utakmicu prvih 15-ak minuta, ali povratak u obranu sigurno nas je dosta koštao. Znali smo da su Norvežani takvi, vuku kontre i polukontre. Nažalost po nas je tako ispalo, drugo poluvrijeme nismo dobro otvorili nažalost smo izgubili."

O Argentini.

"S Argentinom smo igrali tijesne utakmice, ovo su još pripreme, očekujemo jedan na jedan igru, ali moramo biti puno čvršći u obrani. Nema Simonea, bit će malo oslabljeni, moramo biti spremni i odigrati kvalitetno. Svi moramo biti maksimalno motivirani i pokušati ostvariti što bolji rezultat, moramo malo osvijetlili obraz. Napad mora biti brži, lopta treba ići brže, obrana čvršća i sigurno će biti puno bolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!