Nogomet

Jakirović: 'Uvijek je protiv Osijeka zanimljivo i neizvjesno do kraja'

gnkdinamo.hr, Petar Jenjić • petak, 10.05.2024.
Jakirović: 'Uvijek je protiv Osijeka zanimljivo i neizvjesno do kraja'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

U subotu od 19:30 sati nogometaši Dinama dočekuju Osijek. Trener Sergej Jakirović najavio je prvu domaću utakmicu nakon nešto više od tri tjedna i da će njegov kolega s druge strane, Zoran Zekić, sigurno nešto posebno pripremiti...

Dinamo je u sjajnom pobjedničkom nizu uskočio u završnicu sezone gdje se, uz plasman u finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, učvrstio na vrhu ligaške ljestvice.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tri kola prije kraja plavi se vijore na vrhu s četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratitelja, Rijeku, a sljedeće iskušenje, u 34. kolu SuperSport HNL-a, predviđeno je za ovu subotu u Maksimiru u 19:30 sati protiv Osijeka.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv dobrog suparnika. Osijek u zadnje vrijeme igra jako dobro, pogotovo u gostima gdje je povezao četiri pobjede. Poznavajući mog prijatelja Zorana Zekića, siguran sam da nešto sprema. Nakon 24 dana konačno igramo kod kuće, zaželjeli smo se i domaćeg terena i naše publike za koju vjerujem da će doći u velikom broju. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i učiniti sve da osvojimo tri boda."

Dinamo je do ovoga trenutka u prvenstvenim i kup utakmicama, dakle, povezao deset uzastopnih pobjeda. Niz je krenuo upravo nakon gostovanja u Osijeku gdje su početkom ožujka odigrali 1:1.

"Uvijek je protiv Osijeka zanimljivo i neizvjesno do kraja, pogotovo na njegovu terenu. Naravno da želimo odigrati još bolje nego dosad. Nadam se da ćemo u subotu pred našom publikom u sjajnoj atmosferi ostvariti željeni cilj."

Nakon dvoboja protiv Osječana plave čeka i prvi ogled finala Kupa protiv Rijeke. Hoće li maksimirski strateg eventualno odmarati neke igrače za finale?

"Nećemo nikoga odmarati, igrat ćemo u najjačem sastavu, svi koji su na dispoziciji. Nakon treninga ćemo odlučiti o prvih 11."

Kakvo je stanje s ozljedama?

"Dobro je, nemamo ozlijeđenih. Luka Stojković se oporavlja, nema više problema s mišićem zbog čega je bio izvan treninga, ali ipak neće biti u kadru za ovu utakmicu. Sigurno je da će izostati Sandro Kulenović zbog žutih kartona."

Dinamo je u zadnjih mjesec i pol dana doživio pozitivnu metamorfozu, nizao pobjede i zasjeo na vrh prvenstvene ljestvice.

"Kad smo ispali iz Europe, a to nije bilo nimalo ugodno, dobili smo više mogućnosti u trenažnom procesu. Pripremamo se u normalnom mikro-ciklusu od sedam dana, to nam omogućuje da puno više radimo na nekim stvarima. Prije toga, u onakvom gustom rasporedu, trenažni proces nije postojao. U međuvremenu smo uhvatili zamah, a i prije toga sam rekao da će nam ključne biti četiri utakmice u gostima. To smo uspješno apsolvirali, osvojili bodove i sami odlučujemo o svojoj sudbini. Pitanje je samo kad ćemo i matematički doći do bodova koji bi nam osigurali naslov prvaka."

Osjećate li da je pritisak u ovome trenutku ipak nešto manji nego prije?

"Već smo konstatirali da je u Dinamu uvijek pritisak. Čak i kad igrate prijateljsku utakmicu, morate pobijediti. Osim toga, nije sve još matematički osigurano i pritisak postoji."

Kako vam izgleda momčad Osijeka?

"Bore se za plasman u Europu, normalno je da ništa ne ide preko noći pa je tako i kolegi Zekiću trebalo vremena spoznati unutarnje snage momčadi. On se voli igrati sa sustavima, u napadu je dobio Ramona Miereza i Antona Matkovića koji je kao mladi igrač, tek 2006. godište, skrenuo ogromnu pažnju na sebe. Tu su i Domagoj Bukvić, Marin Prekodravac, također mladi nogometaši, pa Darko Nejašmić kao organizator igre. Imaju zanimljive igrače koji mogu zapapriti suparniku", zaključio je Jakirović.

Autor: GNK Dinamo

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!