Tenis

Đoković se lako obračunao s Francuzom pa stradao u incidentu nakon meča

Mario Borko • petak, 10.05.2024.
Đoković se lako obračunao s Francuzom pa stradao u incidentu nakon meča
Foto: EPA

U drugom kolu Mastersa u Rimu, Novak Đoković je s 2:0 u setovima nadigrao Corentina Mouteta, a Miomir Kecmanović iznenadio je dvostrukog finalista Roland Garrosa, Caspera Ruuda...

Nakon poraza u polufinalu Mastersa u Monte Carlu, Novak Đoković propustio je turnire u Barceloni i Madridu, a na terene se uspješno vratio pobjedom u drugom kolu Mastersa u Rimu. Prvi igrač svijeta šest je puta osvajao ovaj turnir, a u svom prvom pojavljivanju ove godine za manje od sata i 30 minuta igre upisao je pobjedu protiv Corentina Mouteta.

Igraj na mečeve Mastersa u Madridu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

83. igrač svijeta nije imao šanse i osvojio je samo četiri gema. Đoković je nešto sporije ušao u meč i izgubio je svoja prva dva servis gema. Francuz je poveo s 3:1, a onda je do kraja uspio osvojiti još samo jedan gem. Srpski tenisač ubacio je u brzinu više, napravio dva breaka i uzeo set sa 6:3. U drugom je odmah na startu oduzeo servis protivniku, spasio dvije break lopte na svom servisu i nakon toga dominantno završio meč sa 6:1. Moutet je jedini gem osvojio kod rezultata 2:0.

Prvi igrač svijeta u trećem kolu očekuje Čileanac, Alejandro Tabilo. Đoković je prošle godine u Rimu zaustavljen u četvrtfinalu i u izostanku prvih pratitelja, Jannika Sinnera i Carlosa Alcaraza, može dodatno učvrstiti vodeću poziciju na ATP Touru.

Nakon meča gledali smo neželjene scene. Srpski tenisač potpisivao je autograme navijačima, a nepoznati počinitelj iz publike pogodio ga je bocom vode. Đoković je nakon toga bio vidno u bolovima, a jedan je navijač sve je zabilježio kamerom.

Miomir Kecmanović pripremio je iznenađenje dana izbacivši sedmog igrača svijeta Caspera Ruuda s 0:6, 6:4, 6:4. Norvežanin je tri puta oduzimao servis srpskom tenisaču u prvom setu i osvojio ga sa 6:0. Činilo se da će lako stići do četvrte pobjede u šestom međusobnom meču, ali tada su se stvari zakomplicirale. Kecmanović je odmah na početku drugog seta oduzeo servis Ruudu i tako nagovijestio povratak u meč.

Oba igrača bila su vrlo nesigurna na svom početnom udarcu pa smo tako vidjeli pet breakova. Srpski igrač bio je spretniji i osvojio je set sa 6:4. U odlučujućem setu potpuno drugačija priča. Obojica su bila vrlo sigurna na svom početnom udarcu, a Kecmanović je kod rezultata 3:3 uspio napraviti break, spasiti u idućem gemu break priliku suparnika i sa 6:4 privesti meč kraju.

58. tenisač svijeta tako je s trećom pobjedom izjednačio međusobni skor s bivšim drugim igračem svijeta. U drugom kolu čeka ga Brazilac Thiago Monteiro, 106. s ATP ljestvice.

ATP Rim, drugo kolo:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Corentin Moutet (Francuska)
Miomir Kecmanović (Srbija) – Casper Ruud (Norveška, 5) 0:6, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis11.05.2024. u 00:20
    ajde prvo provjerite prije nego što objavljujete kao tabloidi - boca je nenamjerno pala iz leđne torbe jednog navijača koji se naklonio da pozdravi đokovića, bila je nezgoda: https://twitter.com/LavanyaVocalNEW/status/1789037562918559863
    cameosis