Košarka

Jusup: 'Ako mislimo i dalje pobjeđivati, morat ćemo smanjiti broj izgubljenih lopti'

Mihaela Bradovski • utorak, 14.05.2024.
Jusup: 'Ako mislimo i dalje pobjeđivati, morat ćemo smanjiti broj izgubljenih lopti'
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Odigrana je i prva utakmica polufinalne serije hrvatskog košarkaškog prvenstva između Zadra i Dinama. Zadrani su opravdali ulogu favorita...

Zadar je upisao pobjedu u prvom susretu polufinalne serije doigravanja hrvatskog prvenstva. Ugostio je Dinamo i slavio s 83:68.

Igraj na Dinamo - Zadar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Očekivali smo ovakvu utakmicu, znali smo da će biti čvrsta, s puno kontakta, bili smo spremni. Nisam zadovoljan ulaskom u utakmicu, nismo u početku prezentirali ono što smo dogovorili, bilo smo spori i uspavani. Imali smo zaostatak od devet razlike, što nije bilo dobro. Zaustavili smo njihovu tricu i skok, ali imali i 20 izgubljenih lopti, što je puno. Ako mislimo i dalje pobjeđivati, morat ćemo taj broj izgubljenih lopti smanjiti. Nadam se da ćemo se i dalje veseliti", rekao je Danijel Jusup nakon susreta, a prenosi stranica Zadra.

Prvo ime Zadrana bio je Dario Drežnjak koji je ujedno bio i najefikasniji igrač susreta.

"Velika pobjeda u bitnoj utakmici. Bilo je teško, dosta košarkaške tučnjave, igrale su se čvrste obrane. Imali smo malo lošiji start, ali nije nam dugo trebalo da se vratimo u igru, podigli smo energiju i razinu obrane, zaustavili smo njihov šut za tri poena, koji nam je bio problematičan u sezoni. Činilo mi se smo mi držali intenzitet i na kraju pali, ali tek pri većoj razlici, dok su oni pali, za što je zaslužna naša fizička spremnost."

Pomoćni trener Dinama Stipe Čubrić bio je zadovoljan ulaskom u utakmicu.

"Dobro smo otvorili utakmicu, unijeli nervozu u redove Zadra. Držali smo se plana i svega što smo se dogovorili tijekom pripreme, ali Zadar je dokazao da je dobra momčad. Imali smo problema u trećoj četvrtini, pogriješili smo na low postu, izgubili lopte, imali su lagane poene i razigrali se kroz dobro trčanje i šuteve, pogotovo Drežnjak koji je izvrsno gađao. Božić je bio na svojoj razini i teško je igrati protiv takve momčadi. Imamo puno prostora za napredak, čeka nas dan odmora i dobra priprema za četvrtak. Vjerujem da možemo u Zagrebu odigrati dobru utakmicu, dignuti glavu gore i pripremiti se."

Najefikasniji kod Dinama bio je kapetan Hrvoje Garafolić.

"Čestitam Zadru na pobjedi, Imali smo dobar ulazak, držali smo se nekog plana. Nažalost nismo uspjeli privesti poluvrijeme s vodstvom, iako smo bili al pari. Imali smo rupu u trećoj četvrtini koja nas je koštala pobjede, to je usmjerilo utakmicu i na kraju nismo uspjeli. Iako je Zadar kvalitetniji, uvjereni smo da možemo igrati s njima i vjerujemo da pred svojom publikom možemo dobiti i vratiti seriju u Zadar. Imamo jako dobra tijela i možemo parirati, ali mora biti puno više koncentracije u obrambenom skoku."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!