Zimski sportovi

Danci se još uvijek nadaju čudu, Norvežani traže bodove za ostanak u elitnoj diviziji

Mihaela Bradovski • utorak, 14.05.2024.
Danci se još uvijek nadaju čudu, Norvežani traže bodove za ostanak u elitnoj diviziji
Foto: EPA

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu u elitnoj diviziji potpuno se zahuktalo i neke stvari već su jasnije. Danas je na rasporedu zanimljiv dvoboj između Danske i Norveške u kojem i jedni i drugi vjeruju da mogu do pobjede…

Situacija u skupini A Svjetskog prvenstva nekako se odvija prema očekivanjima. Švicarska, Finska, Kanada i Češka kvalitetom su ipak iznad ostalih reprezentacija i očekivano drže prve četiri pozicije, a odmah iza njihovih leđa je Danska.

Igraj na Danska - Norveška na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Norvežane predvodi iskusni Mats Zuccarello koji iza sebe ima i bogato NHL iskustvo i to je jedini aktualni NHL igrač koji je u rosterima, ali neće ga biti u današnjem susretu.

S druge strane Danci nemaju NHL igrača, ali i oni i Norvežani imaju niz igrača koji igraju u jakim europskim klubovima i imaju dosta iskustva s međunarodne razine.

Norveška je dosad odigrala utakmicu više od Danske, ali u sva tri izlaska na led je poražena. S druge strane Danci imaju po pobjedu i poraz.

Danska je nastup na Svjetskom prvenstvu otvorila visokom pobjedom 5:1 protiv Austrije, ali je odmah nakon toga poražena istim rezultatom od vrlo snažne Kanade.

S druge strane Norvežani se nisu uspjeli približiti pobjedi. Poraženi su s 5:2 od Švicarske, 6:3 od Češke te u prošlom kolu s 4:1 od Finske. Tri poraza, ali i vrlo težak raspored. Danska još nije otpala iz utrke za prolazak skupine, ali morala bi za to upisati pobjedu protiv Švicarske, Finske ili Češke što će biti jako teško.

Mjesto, vrijeme

Prag, Prag Arena, 16:20

Prošli dvoboj

Ovi protivnici vrlo često su se sastajali u prijateljskim susretima, a posljednju službenu utakmicu odigrali su u kvalifikacijama za Olimpijske igre prije tri godine, Danska je slavila s 2:0 golovima Storma i Ehlersa.

Prognoza

Danska ulazi u ovu utakmicu u statusu favorita, ne velikog, ali bliža je pobjedi.

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!