Košarka

Denver Nuggetsi traže preokret u polufinalu Zapadne konferencije

Petar Jenjić • utorak, 14.05.2024.
Denver Nuggetsi traže preokret u polufinalu Zapadne konferencije
Foto: EPA

U noći s utorka na srijedu igrat će se peta utakmica polufinala Zapadne konferencije između Denver Nuggetsa i Minnesota Timberwolvesa. Nijedna momčad do sada nije pobijedila na domaćem terenu i branitelj naslova želi to promijeniti...

U punom je jeku NBA doigravanje, a tri od četiri polufinalne serije stigle su do rezultata 2-2 u pobjedama. Jedna od njih jest i ona u polufinalu Zapadne konferencije između Denver Nuggetsa i Minnesota Timberwolvesa koji će noćas od 4:30 sati po hrvatskom vremenu odigrati petu utakmicu.

Igraj na Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prve dvije utakmice odigrane su u Denveru i nakon njih činilo se da bi aktualni prvaci mogli rano spakirati kofere i otići na odmor. Minnesota je prvi susret dobila s 99:106, a u drugom je potpuno razbila Nuggetse s 26 razlike (80:106) i pokazala veliku glad za prolaskom u sljedeću rundu.

Bilo je jasno da će Nuggetsi morati nešto promijeniti u svojoj igri uoči gostovanja u Minneapolisu. To se i dogodilo, a aktualne prvake nije trebalo prerano otpisati. Prvo su razbili "Vukove" s 27 razlike (90:117), a zatim i u izjednačenijoj utakmici slavili sa 107:115. Serija se sada vraća u Ball Arenu u Denver i psihološka prednost na strani je Nuggetsa.

Najveći preokret u igri Denvera dogodio se u napadu gdje su u zadnje dvije utakmice šutirali 55.3 posto iz igre. Dobru napadačku formu uhvatio je i Jamal Murray koji je zdravstveno napredovao po pitanju ozljede lista te u Minneapolisu ubacio 24, odnosno 19 poena, ali njegov doprinos ponekad se i ne može mjeriti brojkama. Odlično je odigrao u četvrtoj i Aaron Gordon koji je šutirao 10/11 iz igre.

Velika zvijezda Timberwolvesa definitivno je Anthony Edwards koji je nakon slabe treće, odigrao odličnu četvrtu, ali njegova 44 poena nisu pomogla momčadi. U zadnje dvije utakmice kombinirano je samo 27 koševa zabio Karl Anthony Towns koji je promašio 13 šuteva u zadnjem dvoboju pred svojim navijačima. Ako će Wolvesi u finale Konferencije, morat će dobiti još više od svog visokog igrača.

Edwards s jedne i Nikola Jokić s druge strane trebali bi isporučiti svoju porciju kvalitetnih poteza i puniti statističke rubrike, a čiji će suigrači biti raspoloženiji, vrlo vjerojatno će odnijeti pobjedu. Spomenuti problemi s listom i dalje muče Jamala Murrayja koji je večeras pod znakom pitanja. Kod Timberwolvesa nema novih problema s ozljedama.

Što su rekli

Mike Malone, trener Nuggetsa: "Nikada ne podcjenjujte srce prvaka. Prošle smo godine u finalu dva puta pobijedili u Miamiju. Ova momčad testirana je iznova i iznova te uvijek imamo odgovor na sve što stane ispred nas. Vidim da igrači vjeruju jedni u druge i ovako treba igrati šampionska momčad."

Anthony Edwards, igrač Wolvesa: "Towns je superzvijezda, plaćen je da ubacuje loptu u koš. Uvijek mu govorim da nikada ne prestaje šutirati jer je možda promašio pet, šest lopti. Nije me briga jer nam za pobjedu trebaju njegovi poeni."

Mjesto, vrijeme

Ball Arena, Denver, 04:30 po hrvatskom vremenu

Nedostaju

Denver Nuggets: Murray (pod upitnikom)

Minnesota Timberwolves: (-)

Zadnji susret

Vrlo dramatično bilo je prije dva dana u Target Centru gdje je Denver slavio sa 107:115.

Prognoza

Domaći teren i određena psihološka prednost na strani su Nuggetsa, ali s obzirom na prve dvije utakmice u Denveru, Wolvese ne treba otpisati. Očekujemo večeras dobru košarku i veći broj poena.

FOTO: EPA/DUSTIN BRADFORD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!