Ostali sportovi

Hrvatski obarači ruke osvojili 12 medalja na Europskom prvenstvu

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 14.05.2024.
Hrvatski obarači ruke osvojili 12 medalja na Europskom prvenstvu

Održano je Europsko prvenstvo u obaranju i para obaranju ruke u Bratislavi. Na njemu su nastupili i hrvatski reprezentativci koji su osvojili 12 medalja...

Hrvatski reprezentativci u obaranju i para obaranju ruke osvojili su čak 12 medalja na Europskom prvenstvu koje se održalo u Bratislavi.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na Europskom prvenstvu je nastupilo rekordnih 1016 natjecatelja iz 29 europskih zemalja.

Hrvatski natjecatelji, Rino Mašić (110kg) s dva zlata, te Luka Drokan (para seniori 80kg), također s dva zlata, najuspješniji su natjecatelji cijelog Europskog prvenstva.

"Moj san se nastavlja i ove godine. Uspješno studiram te pobjeđujem na najvećim natjecanjima, što je san svakog studenta i sportaša" poručio je 19-godišnji Mašić kojeg već za mjesec dana očekuje nastup na jakom međunarodnom turniru u Švicarskoj, a uskoro i Svjetsko prvenstvo u Moldaviji u kolovozu.

Podsjetimo, "Herkul iz Gospića" kako ga mnogi zovu, je u rujnu prošle godine osvojio i svjetsko zlato u Kazahstanu, da bi u prosincu prošle godine dobio nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za izuzetne rezultate u neolimpijskim disciplinama.

"Čak 12 medalja izuzetno je postignuće cijele reprezentacije koju se predvodili Rino Mašić i Luka Drokan s ukupno četiri zlata. Više nije neuobičajeno da hrvatski sportaši osvoje zlato, već naprotiv, kada ih protivnici vide u ždrijebu, pretpostavljaju da će biti vrlo teško proći dalje", dodao je Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog i dopredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke.

Domagoj Cvitković je osvojio broncu na lijevu i srebro na desnu ruku u kategoriji sjedeći 100 kg u para obaranju ruke, Rudi Antolić je osvojio broncu na desnu u seniorima i srebro na desnu ruku u juniorima -80kg, također u para obaranju, Ani Jelenić je osvojila broncu na lijevu i srebro na desnu ruku sjedeći -55kg, također paraobaranje, baš kao i Ines Fibinger koja je osvojila srebro na lijevu i desnu ruku stojeći -65kg.

MEDALJE - OBARANJE RUKE:
1. Rino Mašić - zlato na lijevu i desnu ruku -110kg

MEDALJE – PARA OBARANJE RUKE:
1. Luka Drokan - zlato na lijevu i desnu ruku -80kg
2. Domagoj Cvitković – bronca na lijevu i srebro na desnu ruku – sjedeće 100 kg
3. Rudi Antolić - bronca na desnu u seniorima i srebro na desnu ruku u juniorima -80kg
4. Ani Jelenić - bronca na lijevu i srebro na desnu ruku sjedeći -55kg
5. Ines Fibinger – srebro na lijevu i desnu ruku stojeći -65kg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!