Rukomet

Završno okupljanje ženske rukometne reprezentacije za ovu sezonu

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 14.05.2024.
Završno okupljanje ženske rukometne reprezentacije za ovu sezonu
Foto: EPA

Na posljednjem okupljanju u ovoj natjecateljskoj sezoni je hrvatska ženska rukometna reprezentacija. Izbornik Ivica Obrvan objavio je popis od 23 igračice od kojih bi većina njih u budućnost trebala nositi momčad...

Izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Ivica Obrvan objavio je popis igračica za završno okupljanje na kraju ove rukometne sezone. Na tom popisu su 23 igračice, od kojih je većina mladih, odnosno onih koji bi jednog dana trebale biti noseća snaga naše ženske reprezentacije.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već sada mnoge od njih su udarne snage svojih klubova i ovo je idealna prilika da ih izbornik i stručni stožer vide na jednom mjestu. Sve one uostalom, prošle su selekciju kroz mlađe uzrasne kategorije i bile dio raznih reprezentacija.

Izbornikova ideja je da među njima pokuša pronaći osvježenje za iznimno zahtjevne zadaće koje čekaju seniorsku reprezentaciju tijekom jeseni, ali i sljedeći olimpijski ciklus. Ideja je da se kroz dobru selekciju pokuša složiti reprezentacija koja bi mogla doći do Igara u Los Angelesu 2028. godine.

Već ove zime, hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju čeka nastup na Europskom prvenstvu koje zajednički organiziraju: Mađarska, Austrija i Švicarska. Hrvatska je kao što vjerujemo mnogi znaju, u vrlo zahtjevnoj skupini s Danskom, domaćinom Švicarskom i Farskim Otocima.

Ivica Obrvan, izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije:

"Znam da je sezona bila izuzetno dugačka i naporna i da su mnoge cure umorne i jedva čekaju predah, ali kako zbog zgusnutog kalendara natjecanja nemamo mogućnosti okupljati se kroz sezonu, odlučili smo se na ovu akciju s ciljem da na jednom mjestu vidimo sve ono što Hrvatska ima, i što bi joj moglo koristiti u budućnosti. Dio tih igračica već ima seniorsko iskustvo poput Tene Petika, Lare Burić, Gabriele Gudelj, dio ćemo testirati i tražiti neka nova rješenja za pozicije, ali i drugačiji igru. Iskustvo nas, naime, uči da je broj ozljeda sve veći i veći, i mi nemamo pravo čekati i tražiti rješenje kada se to dogodi. Moramo biti spremni i znati da umjesto karikiram lijeve vanjske koja nije na raspolaganju, tog trenutka može uskočiti neka druga djevojka. Osim toga, Pariz smo propustili, idemo sve napraviti da se to ne dogodi sa sljedećim Olimpijskim igrama."

Popis igračica:
LEA ZETOVIĆ – SPORT LISBOA E BENFICA
PETRA MARINOVIĆ – JEANNE D’ARC DIJON HANDBALL
KARMELA POKOPAC – ŽRK BJELOVAR
KATJA VUKOVIĆ – RK PODRAVKA
PETRA FRANČIĆ – ŽRK OSIJEK
LUCIJA IVANDA – RK DALMATINKA
LARA BURIĆ – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
KALA KOSOVAC – ŽRK ZRINSKI
BRUNA ZRNIĆ – ALBA FEHE´RVA´R KC
ELENA POPOVIĆ – RK PODRAVKA
EMA BALAŠKO – ŽRK ZRINSKI
VERONIKA BABARA – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
IVA BULE – RK DALMATINKA
TENA PETIKA – OGC NICE COTE D AZUR HANDBALL
IVANA FRATNIK – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
ANA MALEC – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
ANDREA PAVKOVIĆ – HYPO NIEDERO¨STERREICH
TAMARA HUDOLETNJAK – ŽRK SPLIT 2010
IVA ZRILIĆ – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
ANĐELA ŽAGAR – BE´KE´SCSABAI ELORE NKSE
GABRIELA GUDELJ – ŽRK ZRINSKI
HANNAH VULJAK – RK PODRAVKA
LARA BREZENCI – SC FERLACH

Autor: HRS.hr

FOTO: EPA/ADAM IHSE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!