Tenis

Tena Lukas pobjedom protiv Filipinke zaključila dan na turniru u Zagrebu

Branimir Korać • utorak, 14.05.2024.
Tena Lukas pobjedom protiv Filipinke zaključila dan na turniru u Zagrebu
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Jedan od najjačih ovotjednih ITF turnira igra se u Zagrebu, u posljednjem meču dana Tena Lukas slavila je protiv Filipinke Alexandre Eale...

Dan bogat nastupima hrvatskih tenisačica okončan je u Zagrebu, a u posljednjem meču dana Tena Lukas i Alexandra Eala odradile su mali maraton.

Igraj na mečeve turnira u Zagrebu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon trosatne borbe Lukas je upisala pobjedu u tri seta i tako izborila prolaz u drugo kolo.

Hrvatska tenisačica prvi set je uzela nakon što je Filipinka njegovim većim dijelom dominirala i Lukas je bila ta koja se vraćala iz zaostatka. No kod 4:4 Lukas je uspjela spasiti tri break lopte i onda kod 6:5 doći do 15:40 i uzeti set sa 7:5.

U drugom setu Eala je povela s 4:1 uz dupli break, Lukas se borila i pokušavala se vratiti, ali nije uspjela i Eala je uzela set sa 6:3.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Lukas povela s duplim breakom 3:0, Eala se vratila na 4:4, ali odmah izgubila servis i Lukas je uspjela iskoristiti petu meč loptu i otišla je do pobjede.

Hrvatska tenisačica u drugom kolu igrat će protiv Lole Radivojević koja je izbacila Leu Bošković. S Radivojević se dosad susrela dva puta i oba puta je slavila.

ITF Zagreb, prvo kolo:
Tena Lukas (Hrvatska) - Alexandra Eala (Filipini, 6) 7:5, 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!