Košarka

Krenula WNBA sezona: Težak start za nadolazeću zvijezdu i skroman učinak Hrvatica

Mario Borko • srijeda, 15.05.2024.
Krenula WNBA sezona: Težak start za nadolazeću zvijezdu i skroman učinak Hrvatica

U noći s utorka na srijedu započela je WNBA sezona. Odigrane su četiri utakmice, a posebnu pozornost izazvao je debi jedne od najboljih NCAA igračica svih vremena, Catlin Clark. Na parketu se našla i Ivana Dojkić...

Polako se bliži kraj NBA doigravanja, ali ljubitelji košarke u Sjedinjenim Američkim Državama mogu se posvetiti WNBA sezoni koja je upravo počela, a trajat će do kraja rujna. U noći s utorka na srijedu odigrane su četiri utakmice prvog kola, a sve oči bile su uprte u Connecticut gdje je debi za svoju Indianu Fever imala Catlin Clark.

Igraj na utakmice WNBA-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Amerikanka je bila prvi izbor ovogodišnjeg WNBA drafta, a smatra se jednom od najboljih koledž igračica svih vremena. Najbolja je strijelkinja u povijesti NCAA Divizije 1, a u dva je navrata izabrana za igračicu godine. Indiana u svojoj povijesti ima jedna WNBA naslov, ali je prethodni sedam sezona propuštala doigravanje. Dolaskom velike zvijezde apetiti su porasli.

Clark je imala NCAA karijeru iz snova, ali debi u WNBA-u baš i nije bio takav. Connecticut je slavio s 92:71, a ona je u 32 minute na terenu postigla 20 poena uz tri asistencije. Šut iz igre bio je skroman, pogodila je pet od 15 pokušaja, a posebno u oči bode 10 izgubljenih lopti.

Debi noćas nije ostvarila Nika Mühl. Ona je nakon NCAA karijere na UConnu izabrana kao 14. pik druge runde drafta od Seattle Storma. Njezina ekipau prvom je kolu ostvarila uvjerljivu, 85:59, pobjedu protiv Phoenix Mercuryja, a Mühl nije nastupila.

Ivana Dojkić prošlu je sezonu igrala za Seattle, a sada je debitirala za aktualne prvake, New York Liberty. U gostujućoj, 80:85, pobjedi protiv Washington Mystica, Riječanka je za osam minuta ubacila jedan koš, uhvatila dva skoka i tome dodala jednu asistenciju.

WNBA, prvo kolo:
Mystic – Liberty 80:85
Connecticut – Fever 92:71
Las Vegas – Mercury 89:80
Storm – Lynx 70:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • perrroo15.05.2024. u 22:48
    Svaka čast na članku. Muhl nije ni igrala zbog problema s dobijanjem vize, ali vi niste sposobni niti prepisati statistku točno
    perrroo