Tenis

Primorac izbacila prvu nositeljicu, Würth slavila u hrvatskom dvoboju

Petar Jenjić • srijeda, 15.05.2024.
Primorac izbacila prvu nositeljicu, Würth slavila u hrvatskom dvoboju
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Četiri hrvatske tenisačice nastupile su u osmini finala ITF turnira u Zagrebu. Do pobjeda su stigle Tara Würth i Iva Primorac...

Bez četvrtfinala na 75 tisuća dolara vrijednom turniru u Zagrebu ostala je Jana Fett koja je danas izgubila meč osmine finala od bugarske predstavnice Gergane Topalove.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Fett, trenutno 128. tenisačica svijeta, izgubila je u dva seta od 124 pozicije slabije rangirane protivnice u njihovom prvom međusobnom dvoboju na WTA Touru. Topalova je slavila sa 6:4, 7:6 nakon jednog sata i 36 minuta provedenih na terenu.

I prije današnjeg dana znali smo da će bar jedna hrvatska tenisačica u četvrtfinale, s obzirom na to da su se za taj plasman međusobno borile Tara Würth i Antonia Ružić.

Na koncu je do pobjede u dva seta stigla Würth koja je slavila sa 6:1, 6:4 nakon jednog sata i 33 minute igre. Ovo im je bio drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Würth koju sada čeka bolja iz dvoboja Sara Čakarević - Leolia Jeanjean.

Iznenađenje je priredila Iva Primorac (WTA 501.) koja je izbacila Lauru Pigossi (WTA 125.), prvu nositeljicu turnira i izborila mjesto među osam najboljih.

Primorac je slavila sa 6:3, 6:0 nakon jednog sata i 49 minuta igre i u sljedećem kolu čeka je jedna od Švicarki Jil Teichmann ili Simona Waltert.

ITF Zagreb, osmina finala:
Gergana Topalova - Jana Fett 6:4, 7:6 (4)
Tara Würth - Antonia Ružić 6:1, 6:4
Iva Primorac - Laura Pigossi 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!