Zimski sportovi

Švicarci do nove glatke pobjede, Danska dugo mučila Čehe

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.05.2024.
Švicarci do nove glatke pobjede, Danska dugo mučila Čehe
Foto: EPA

Novi dan na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu nije ponudio neizvjesne dvoboje. Favoriti su upisali očekivane pobjede...

U večernjem programu srijede na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu elitnog ranga pobjede su ostvarili reprezentativci Švicarske i Slovačke.

Igraj na utakmice SP-a u hokeju na ledu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U skupini A Švicarska je svladala Veliku Britaniju s 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) čime je, barem privremeno, došla na vrh ljestvice s 11 bodova. Druga je Češka s devet bodova, dok uz utakmicu manje Kanada ima osam, a Finska sedam bodova. U ranijem terminu ove skupine domaćin Češka je pobijedila Dansku 7:4 (1:1, 2:1, 4:2).

Danci su prijetili još početkom posljednje trećine kada je Moelgaard izjednačio na 3:3. Tada su uslijedila tri brza pogotka Češke, a Kundratek, Kubalik i Stransky su zabijali za 6:3 i osiguravanje pobjede za domaćina.

U skupini B je Slovačka bila bolja od Poljske s 4:0 (2:0, 0:0, 2:0), a veliki dio posla u tom ogledu Slovaci su napravili u prvoj trećini kada su zabili dva gola. Preostala dva su dali u posljednje tri minute susreta.

Na ljestvici skupine B vodi Švedska s maksimalnih devet bodova, dok Slovačka sada ima osam. Treća Latvija je na sedam, a četvrta Njemačka na šest bodova. Poljska je zasad osvojila tek jedan bod. Cingel je bio dvostruki strijelac za Slovake.

U ranijem terminu srijede Njemačka je s uvjerljivih 8:1 (2:0, 5:1, 1:0) svladala Latviju, što je Latvijcima bio prvi poraz na prvenstvu.

Najbolje četiri reprezentacije svake skupine izborit će plasman u četvrtfinale.

Svjetsko prvenstvo, hokej na ledu

Skupina A:
Češka - Danska 7:4 (1:1, 2:1, 4:2)
Švicarska - Velika Britanija 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Skupina B:
Njemačka - Latvija 8:1 (2:0, 5:1, 1:0)
Slovačka - Poljska 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!