Ostali sportovi

Svjetsko prvenstvo u judu bez Barbare Matić: 'Želimo sanirati ozljedu, nismo htjeli ništa riskirati'

Branimir Korać, HINA • petak, 17.05.2024.
Svjetsko prvenstvo u judu bez Barbare Matić: 'Želimo sanirati ozljedu, nismo htjeli ništa riskirati'

Od 19. do 24. svibnja u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima održat će se Svjetsko prvenstvo u džudu na kojem će nastupiti skoro 700 sportaša iz 109 zemalja među kojima i deset hrvatskih predstavnika.

Nedavno okrunjena europska prvakinja i svjetski broj 1 Barbara Matić propušta SP zbog ozljede palca, a hrvatsku reprezentaciju ovaj put predvodi 22-godišnja Lara Cvjetko (JK Solin) svjetska doprvakinja iz 2022. godine i treća nositeljica na SP-u.

Hrvatske boje branit će Ana Viktorija Puljiz (JK Solin), Tihea Topolovec (AJK Mladost - Zagreb), Katarina Krišto (JK Dalmacijacement - Kaštel Sućurac), Iva Oberan (JK Župa dubrovačka), Petrunjela Pavić (JK Dubrovnik 1966), Karla Prodan (JK Pujanke - Split), Zlatko Kumrić (AJK Student - Split), Helena Vuković (JK Samobor), te Ivana Šutalo (JK Dubrovnik).

"Nažalost, radi se o ozljedi palca koju sam zadobila u prvoj borbi na Europskom prvenstvu u Zagrebu, ima oštećenja na ligamentima, tetivi i kosti. Nisam još odradila niti jedan trening kako treba. Želimo sanirati ozljedu, nismo htjeli ništa riskirati i onda smo odlučili da je ovo ipak neki veći cilj, još ovu godinu, pa ćemo nažalost svjetsko prvenstvo propustit," poručila je Matić.

SP u Abu Dhabiju bit će ujedno i posljednji kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Parizu, a oni koji postanu svjetski prvaci u UAE dobit će i velikih 2.000 bodova pored svojih imena na svjetskoj rang ljestvici.

"Znam da je prijavljeno jako puno kvalitetnih natjecateljica u mojoj kategoriji, skoro 50. Tako da bila nositelj ili ne, moram ići od prve borbe najjače i evo nadam se da mogu napraviti nešto za sebe, reprezentaciju i sve ostale," kazala je Cvjetko otkrivši što možemo očekivati od hrvatske reprezentacije u Abu Dhabiju.

"Mislim da imamo sigurno tri, četiri, ako ne i više kandidata za medalju. Nadam se da ćemo imati čim više borbi za medalju, nije nerealno očekivati niti da imamo puno natjecatelja u prvih sedam. Naravno sve to ovisi i o ždrijebu," dodala je.

FOTO - Gabi Juan, EJU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!