Fanatik

FANATIK: Salveta s Messijevim potpisom za Barcelonu prodana za 760 tisuća funti

HINA, Petar Jenjić • subota, 18.05.2024.
FANATIK: Salveta s Messijevim potpisom za Barcelonu prodana za 760 tisuća funti
Foto: EPA

Aukcijska kuća Bonhams objavila je u petak da je prodala salvetu na kojoj je Lionel Messi potpisao pristanak za dolazak u Barcelonu. Nju je pažljivo u sefu čuvao Horacio Gaggioli, Messijev zastupnik u to vrijeme...

Salveta na kojoj je Lionel Messi 2000. potpisao pristanak za dolazak u Barcelonu prodana je za 760 tisuća funti (oko 888.000 eura), objavila je u petak britanska aukcijska kuća Bonhams.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bonhams je isprva očekivao da će prodajna cijena biti u rasponu od 300.000 do 500.000 funti. Internetska aukcija trajala je od 8. do 17. svibnja.

"Salveta je promijenila sudbinu i kluba i samog Messija, koji je postao jedan od najvećih igrača svih vremena", objavili su iz Bonhamsa.

Ovu nogometnu memorabiliju pažljivo je u sefu čuvao Horacio Gaggioli, Messijev zastupnik u to vrijeme.

Salveta ne nosi samo Messijev potpis, već i potpise Carlesa Rexacha, tadašnjeg sportskog direktora Barcelone, te Josepa Marije Minguelle, lovca na talente koji je prepoznao Messijev potencijal.

Salveta, koja je potpisana tijekom ručka u La Reial Societat de Tennis Pompeia na Montjuicu, sadrži pismenu obvezu Rexacha.

"U Barceloni, 14. prosinca 2000., u nazočnosti gospode Minguelle i Horacia, Carles Rexach, sportski direktor FC Barcelone ovime pristaje, pod svojom odgovornošću i bez obzira na bilo kakva suprotna mišljenja, potpisati ugovor s igračem Lionelom Messijem, pod uvjetom da se pridržavamo dogovorenih iznosa", napisano je na salveti.

Messi, koji je od tada osvojio više velikih naslova, uključujući Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo, imao je samo 13 godina kada se pridružio Barceloninoj akademiji, u koju je došao iz argentinskog kluba Newell's Old Boys.

Svjetski prvak otišao je iz Barcelone 2021. u Paris Saint-Germain, čiji je dres prošle godine zamijenio onim Inter Miamija i tako postao najveća zvijezda američkog MLS-a. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!