Rukomet

Zagreb uvjerljivo pobijedio Sesvete i osvojio 30. kup Hrvatske!

Mario Borko • subota, 18.05.2024.
Zagreb uvjerljivo pobijedio Sesvete i osvojio 30. kup Hrvatske!
Foto: Pixsell

Zagreb se u finalu kupa bez većih problema obračunao sa Sesvetama, završilo je 27:19. Ovo je jubilarni 30. trofej u kupu za Zagrebaše, a najraspoloženiji igrač na utakmici bio je Timur Dibirov...

Nakon što su u polufinalu pregazile Nexe, Sesvete u velikom finalu kupa Hrvatske nisu imale prevelike šanse protiv Zagreba. Rekorderi u ovom natjecanju pobijedili su s 27:19 i tako stigli do jubilarnog 30. trofeja.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pred više od dvije tisuće ljudi u Sportskoj dvorani Žatika, Zagreb je od početka bio dominantan. Momčad Igora Vorija uspjela je donekle držati rezultatski priključak do kraja prvog poluvremena. Zagrebaši su na odmor otišli s prednošću 14:10, a u nastavku su pojačali tempo i uvjerljivo slavili.

Najefikasniji u momčadi Andrije Nikolića bio je Timur Dibirov koji je postigao sedam pogodaka. Aleks Kavčić i Miloš Kos priključili su se s po šest. Kod Sesveta je šest golova zabio Davor Gavrić, a Ivan Dumenčić tri.

Vratari su kod Zagreba bili vrlo skromni pa su tako zajedno skupili samo pet obrana, a kod Sesveta je Filip Perić imao 11.

Ovo je bilo 32. izdanje Hrvatskog rukometnog kupa. Jedini klub koji je uspio zaustaviti Zagreb u ovom natjecanju bio je RK Metković 2001. i 2002. godine. U godini koronavirusa natjecanje se nije održalo, a preostalih 30. puta trofej je pripao Zagrebu.

Hrvatski rukometni kup, finale:
Zagreb – Sesvete 27:19 (14:10)

FOTO:Pixsell/Igor Soban

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!