Zimski sportovi

Kanađani slavili u utakmici dana, Švedska gazi sve pred sobom

Branimir Korać • subota, 18.05.2024.
Kanađani slavili u utakmici dana, Švedska gazi sve pred sobom
Foto: EPA

Na Svjetskom prvenstvu u hokeju u subotu nije bilo iznenađenja. Favoriti su uspješno odradili posao...

U utakmici dana na Svjetskom prvenstvu hokeju na ledu Kanada je svladala Finsku s 5:3 što je već treći poraz Finaca u skupini. Osim šokantnog poraza od Austrije, izgubili su i od Kanade i Češke, a do kraja ih čeka ovdje odlična Švicarska te utakmica odluke protiv Danske.

Igraj na utakmice SP-a u hokeju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Finci su poveli s 2:0 protiv Kanađana golovima Jesseja Puljujarvija i Valtterija Puustinena. Kanada se vratila preko Dylana Cozensa i Brandona Taneva, no Puljujarvi je novim golom donio prednost Finskoj. Ipak, Kanada je imala odgovor i veže tri gola preko Owena Powera, Brandona Hagela i Dawsona Mercera te odlazi do pobjede.

Švicarska izgleda sjajno, a to je potvrdila i ovdje pobjedom protiv Danske s čak 8:0. Očekivao se bolji otpor Danaca, ali upisali su vrlo ružan poraz, a dvostruki strijelac za Švicarsku bio je Kevin Fiala koji je ranim golovima na početku druge dionice odveo Švicarsku na 4:0 i tu je priči bio kraj.

Češka je očekivano slavila protiv Velike Britanije koja je zadovoljna već činjenicom da je izbjegla težak poraz. Dvostruki strijelac bio je Lukaš Sedmak, ali svakako treba istaknuti četverostrukog asistenta Romana Červenku.

U skupini B važnu pobjedu upisali su Slovaci koji su slavljem 4:2 protiv Francuske napravili veliki korak prema prolazu pritom eliminiravši jednog konkurenta. Dvostruki strijelac Libor Hudaček predvodio je Slovačku.

Švedska je ostala stopostotna slaveći s visokih 7:2 protiv Latvije. Nije iznenađenje, Švedska izgleda moćno, a ovdje je dvostruki strijelac bio Fabian Zetterlund.

Svjetsko prvenstvo, hokej na ledu, skupina A:
Kanada - Finska 5:3
Danska - Švicarska 0:8
Češka - Velika Britanija 4:1

Svjetsko prvenstvo, hokej na ledu, skupina B:
Francuska - Slovačka 2:4
Latvija - Švedska 2:7
Njemačka - Poljska 4:2

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!