Nogomet

Zlatko Dalić objavio popis igrača: 'Iza izbora stojimo, vjerujemo u igrače i u dobar plasman'

Petar Jenjić, Mario Borko • ponedjeljak, 20.05.2024.
Zlatko Dalić objavio popis igrača: 'Iza izbora stojimo, vjerujemo u igrače i u dobar plasman'
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije u 12 sati objavio je popis igrača za predstojeće Europsko prvenstvo. Na popisu putnika za Njemačku nema prevelikih iznenađenja...

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije sklon iznenađenjima, drži se provjerene formule i poznatih igrača, a s obzirom na rezultate malo tko mu može zamjeriti. Krajnji rok za prijavu sastava je sedmog lipnja, a na popisu može biti 26 imena.

Vatreni se okupljaju 26. svibnja i putuju u Rijeku gdje će na Rujevici odraditi prvi dio priprema. Trećeg lipnja u Rijeci će se odigrati prijateljska utakmica protiv Sjeverne Makedonije, a četiri dana kasnije Hrvatska gostuje kod Portugala.

Baza u Njemačkoj bit će Neuruppin, a prva utakmica na rasporedu je 15. lipnja od 18 sati. Protivnik na Olimpijskom stadionu u Berlinu je Španjolska, reprezentacija protiv koje je Hrvatska zaključila nastup na prošlom Euru.

"Na prvo okupljanje doći će 12 igrača kojima lige završavaju ovaj tjedan. Očekujemo da ćemo se 3. lipnja svi zajedno okupiti. Nama je prva utakmica tada protiv Sjeverne Makedonije u Rijeci, 5. lipnja idemo u posjet Vatikanu, 7. lipnja putujemo u Portugal protiv kojeg igramo dan kasnije. To je pravi test puta za Euro. To su igrači na koje računamo. Bilo je pitanje Vlašića, on se oporavio dosta dobro, on će se priključiti 27. svibnja. Ako do 1. lipnja ne bude u punom treningu, mi ćemo zvati nekoga s pretpoziva. Želimo da se nitko ne ozlijedi, da svi dođu zdravi. Svjesni smo da je veliko očekivanje i ambicija, ali smo svjesni da ima dosta reprezentacija s realnim izgledima za visok plasman. Imamo najtežu skupinu, aktualni europski prvak, aktualni osvajač Lige nacija i Albanija. Plasirali smo se na Euro, sve ostalo je korak više. Ne želimo stvarati nikakav pritisak, pokušat ćemo napraviti sve što je u našoj moći. Svjesni smo da nikad neće biti veća podrška nego sada. Znamo da naši navijači očekuju dobre stvari od nas. Iza izbora stojimo, vjerujemo u igrače i vjerujemo u dobar plasman. Nećemo im stvarati pritisak", rekao je izbornik Dalić.

O Ivanu Perišiću:

"Stalno smo u kontaktu, pravi je primjer pravog sportaša. Sve je napravio da se vrati u formu, nadam se da će biti u dobroj formi. Dobit će šansu, nećemo ga forsirati. Dobitak nam je što se vratio. Svjesni smo da nije u top formi, ali poznavajući njega dat će sve od sebe. Ima našu podršku. Sve što je napravio zaslužuje svaku pohvalu."

"Većina igrača je u formi, neki su već osvojili prvenstva. Neki moraju više, ako žele nastupati za reprezentaciju. Vjerujem da ćemo se kroz desetak dana još bolje posložiti. Krećemo s 12 igrača, onda se priključuju ostali jer ne možemo odmah nogometaše nakon utakmica 25. da odmah 26. dođu. Od 3. lipnja kreću prave pripreme. Znam da možemo puno, neće biti nimalo lagano. Hrvatskoj uvijek mora biti cilj plasman, sve preko je plus. Mi smo digli ljestvicu visoko. Tri medalje u pet godina nije normalno, to je primjer. Da ništa ne napravimo, samo pohvale tim igračima. Hrvatska je uvijek pokazala kad je najteže."

O Luki Modriću:

"Ne odgovara mu lakša sezona, on svaku utakmicu mora biti na terenu. Mi smo u kontaktu, razgovaramo. Iza njega je malo manje utakmice, ali očekujemo od njega da opet bude naš vođa."

Zdravstveno stanje Ante Budimira:

"Budimir se vratio u puni trening, on je jučer igrao 15-ak minuta. Vjerujemo da će doći u pravu formu opet, mogao je biti najbolji strijelac lige, ali zabio je sada 15 golova i od njega očekujemo da bude pravi."

Popis igrača:

Vratari: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka).

Braniči: Domagoj Vida (AEK), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Josip Šutalo (Ajax), Martin Erlić (Sassuolo), Marin Pongračić (Lecce).

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Marcelo Brozović (Al-Nassr), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Wolfsburg), Luka Ivanušec (Feyenoord), Luka Sučić (RB Salzburg), Martin Baturina (Dinamo).

Napadači: Ivan Perišić (Hajduk), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Marko Pjaca (Rijeka), Ante Budimir (Osasuna), Marco Pašalić (Rijeka).

Pretpozivi: Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Kristijan Jakić (Augsburg), Dominik Kotarski (PAOK), Toni Fruk (Rijeka), Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsruhe), Niko Kristian Sigur (Hajduk), Petar Sučić (Dinamo).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!