Tenis

Duje Ajduković neočekivano ostao bez finala kvalifikacija u Parizu

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.05.2024.
Duje Ajduković neočekivano ostao bez finala kvalifikacija u Parizu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Duje Ajduković zaustavljen je u drugom kolu kvalifikacija Roland-Garrosa. Svladao ga je u dva seta Francuz Geoffrey Blancaneaux…

Duje Ajduković ipak nije uspio doći na korak do glavnog ždrijeba Roland-Garrosa. Igrao je u drugom kolu kvalifikacija protiv 277. igrača svijeta Geoffreya Blancaneauxa i upisao poraz u dva seta.

Igraj na kvalifikacije Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuz mu nije bio nepoznanica, susreli su se prošle godine u četvrtfinalu turnira u Bragi gdje je Ajduković bio uspješniji s uvjerljivih 6:4, 6:2.

U Parizu je ipak bila drugačija pjesma, Francuz je na "svom terenu" bio uspješniji te je slavio sa 7:5, 6:4 i igrat će u finalu kvalifikacija.

Ajduković je u prvom setu imao 5:4 i servis, ali nije iskoristio tu priliku, loše je odradio oba svoja naredna dva servis gema i Blancaneaux je napravio seriju 3:0 i uzeo set.

U drugom setu Ajduković je imao tri puta break prednosti, ali niti jednom ga nije zadržao. Ponovno je Blancaneaux došao do dobrog razdoblja, napravio preokret i došao do servisa za meč. Ajduković je uspio napraviti break i smanjiti na 5:4, ali na svom servisu je ponovno pokleknuo i upisao je poraz.

Blancaneaux će u finalu kvalifikacija igrati protiv Hamada Međedovića koji još nije ispustio niti set.

Roland-Garros, drugo kolo kvalifikacija:
Geoffrey Blancaneaux (Francuska) - Duje Ajduković (Hrvatska, 21) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!