Ostali sportovi

Formula 1 na vodi Talijanima

Bojan Purić • četvrtak, 27.04.2000.

U luci Malog Lošinja održano je natjecanje za Kup Europe u brzinskom skijanju na vodi. Nastupili su timovi iz Austrije, Belgije, Francuske, Italije, Nizozemske i Velike Britanije. U kategorijama juniora, dama, formule 1, 2 i 3 nastupilo je ukupno 16 timova.

Svaki se tim sastojao od 3 člana: vozač, pratitelj i skijaš. U konkurenciji juniora pobijedio je Belgijanac Steven van Gaeverent ispred Talijanke Diane Cariani. U konkurenciji dama najbrža je bila Nizozemka Jolanda Bonestroo ispred Britanke Natalie Scott. U formuli 3 pobijedio je Belgijanac Christof van Gaeverent ispred Francuza Geoffreya Janviera. U Formuli 2 slavio je Nizozemac Tommy Klarenbeek pretekavši Talijana Roberta Marussia i Austrijanca Roberta Radebauera. U formuli 1 gledatelji su prisustvovali dominaciji Talijana. Pobijedio je Carlo Cassa ispred sunarodnjaka Fabia Scarpinija i Davida Contia.

Ovo iznimno atraktivno natjecanje pratio je veliki broj mještana i turista raspoređenih na obje obale, a ponajviše na Veloj rivi gdje su bili start i cilj trka. Slijedeće nadmetanje za Kup Europe na programu je već 30.travnja u Trstu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!