Nogomet

Sopić: 'Čestitke Dinamu, zasluženo, nogomet se igra za golove'

Branimir Korać • srijeda, 22.05.2024.
Sopić: 'Čestitke Dinamu, zasluženo, nogomet se igra za golove'
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Bolji nastup Dinama u uzvratnom susretu finala SuperSport Hrvatskog kupa. Modri su slavili protiv Rijeke u uzvratu s 3:1 i tako su osvojili još jedan trofej.

Željko Sopić nakon susreta čestitao je Modrima na osvojenom trofeju, ali žali za prvih pola sata u kojima je Rijeka dobro izgledala.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prije svega čestitke Dinamu, zasluženo, nogomet se igra za golove. Ne mogu se oteti dojmu da smo u prvih pola sata bili bolji, ali morate zabiti gol. S druge strane moramo reći da Dinamo ima kvalitetu, ne možeš ostaviti Petkovića na širokom prostoru, Baturinu također. No kada imaš pritisak naprijed, moraš više napraviti."

Rijeka je nanizala nekoliko utakmica bez pobjede i to je malo utjecalo na momčad.

"Možemo pričati o pritisku kada imate pet utakmica bez pobjede. No nekada igrate loš nogomet, morate tada imati nekoga tko može zabiti kada ne ide. Dečki su dali sve od sebe, ali kada Dinamo zabije, teško je igrati protiv njega. Imali smo neloše šanse i mogli smo povesti, ali..."

Na poluvremenu je u svlačionici ostao Marko Pjaca.

"Pjaca je odigrao puno utakmica, bio je na terapijama, mislim da je to bilo najpametnije. Ide na Euro, znamo u kakvom su stanju njegova koljena, da je ostalo 1:0 ne bi izašao."

Rijeka je sezonu završila bez trofeja, u oba natjecanja ispred nje je bio samo Dinamo.

"Kada imate veliki niz, naravno da ambicije rastu, ovo je prizemljenje, ali trebamo analizirati. Trebamo vidjeti gdje smo što smo s onima koji imaju ugovore, 25. srpnja se igra Europa, nakon zadnjeg kola bit ćemo pametniji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!