Košarka

Dončić i Irving odveli Maverickse do prve pobjede protiv Timberwolvesa

Branimir Korać • četvrtak, 23.05.2024.
Dončić i Irving odveli Maverickse do prve pobjede protiv Timberwolvesa
Foto: EPA

Počela je finalna serija Zapadne konferencije u NBA ligi. Dallas Mavericksi u gostima su odradili odličan posao i poveli protiv Minnesote...

Dallas Mavericksi odlično su ušli u seriju protiv Minnesote. Iako su u regularnom dijelu sezone Timberwolvesi dobili tri od četiri međusobna dvoboja, u doigravanje je bolje ušao Dallas.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mavericksi su upisali pobjedu u Minneapolisu sa 108:105 i preuzeli prednost domaćeg terena s kojom je Minnesota ušla u seriju. Međutim, sudeći prema onome što su pokazivali i jedni i drugi u doigravanju, to ne mora biti presudno, pokazali su i Dallas i Minnesota da im nije problem doći do gostujuće pobjede.

Ovdje su Mavericksi slavili na krilima Kyrieja Irvinga i Luke Dončića. Irving je vukao Dallas u prvom poluvremenu, a Dončić u četvrtoj četvrtini, dovoljno da zasjene domaće zvijezde.

Minnesota je imala tri i pol minute prije kraja vodstvo 102:98, ali nakon toga trice ubacuju Luka Dončić i PJ Washington, Dončić ubacuje još jedan šut i Dallas potpuno preuzima kontrolu nad rezultatom.

U redovima Dallasa Dončić je ubacio 33 poena uz osam asistencija i šest skokova, a Irving je dodao 30 poena i pet skokova.

Kod Timberwolvesa Jaden McDaniels završio je s 24 poena (6/9 trica, 6/25 trica kompletni Mavericksi), a Anthony Edwards dodao je 19 poena, 11 skokova i osam asistencija (5/12 trica).

NBA:
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 105:108 (0-1)

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!