Nogomet

Utrecht i Sparta igraju za Europu, dvije pobjede dijele ih do Konferencijske lige

Branimir Korać • četvrtak, 23.05.2024.
Utrecht i Sparta igraju za Europu, dvije pobjede dijele ih do Konferencijske lige
Foto: EPA

Utrecht i Sparta Rotterdam sastaju se u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Riječ je o polufinalnom dvoboju, a pobjednik dolazi na korak do plasmana u Europu sljedeće sezone…

Nizozemsko prvenstvo je završeno, a tradicionalno kroz play-off se određuju putnici u Europu. Konkretno u Konferencijsku ligu za koju se bore četiri momčadi, a samo je jedno mjesto osigurano za nizozemskog predstavnika.

Igraj na Utrecht - Sparta Rotterdam na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za to jedno mjesto bore se šestoplasirani NEC Nijmegen, sedmoplasirani Utrecht, osmoplasirana Sparta Rotterdam te devetoplasirani Go Ahead Eagles. NEC Nijmegen se u polufinalu sastaje s Go Ahead Eaglesima, a Utrecht igra protiv Sparte.

Utrecht igra na svom travnjaku protiv Sparte, to bi trebalo predstavljati prednost, ali upravo je Sparta ta koja je prekinula Utrechtov niz pobjeda na svom terenu te ga zaustavila i nanijela mu jedini domaći poraz u posljednjih deset utakmica.

Utrecht je u završnici sezone na svom travnjaku upisao pobjede protiv NEC Nijmegena (1:0), Zwollea (5:1), Go Ahead Eaglesa (2:1) i Vitesdsea (1:0), ali je u posljednjem domaćem susretu poražen od Sparte Rotterdam s 1:0.

Sparta je pak jedan od najopasnijih gostiju i dijeli četvrto mjesto na "gostujućoj" ljestvici s više ostvarenih pobjeda (osam), nego poraza (sedam).

U svakom slučaju očekuje se zanimljiv i otvoren dvoboj nakon kojeg popravka nema. Poraženi završava sezonu i ostaje bez Europe, pobjednik ide u završnu bitku za Konferencijsku ligu. Ove sezone nijanse su dijelile ove dvije momčadi i bit će zanimljivo vidjeti tko će se bolje snaći.

Što su rekli

Jeroen Rijsdijk, trener Sparte: "Mislim da možemo biti zadovoljni sezonom. Slično smo igrali prošle sezone, ali smo sada dodali neke stvari i završili na odličnom osmom mjestu, mogu biti ponosan. Čeka nas težak susret gdje će odlučiti tko će biti u boljoj formi taj dan i kako ćete čitati igru protivnika. Prije dva tjedna to smo dobro odradili."

Mjesto, vrijeme, sudac

Utrecht, Stadion Galgenwaard, 21:00

Sudac: Danny Makkelie

Nedostaju

Utrecht: Tim Handwerker (ozljeda)

Sparta: Arno Verschueren (ozljeda)

Prošli dvoboj

Sparta je u prošlom dvoboju prije samo 11 dana u gostima slavila s 1:0. Pogodak za pobjedu u 68. minuti postigao je Camiel Neghli.

Prognoza

Utrecht je domaćin i samim time ima prednost, ali Sparta je pokazala da mu može stvoriti probleme. Mogao bi to biti tvrd susret koji bi mogao završiti i u dodatnih 30 minuta.

FOTO: EPA/MAURICE VAN STEEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!