Košarka

Proširuje se WNBA, ulazi franšiza iz Toronta

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.05.2024.
Proširuje se WNBA, ulazi franšiza iz Toronta
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Ženska nacionalna košarkaška asocijacija (WNBA) objavila je u četvrtak proširenje lige na 14. klub, a bit će to Toronto čime postaje prva franšiza izvan Sjedinjenih Država.

Franšiza iz Toronta pridružit će se ligi 2026. a svoje domaće utakmice igrat će u Coca-Cola Coliseumu na Exhibition Placeu u središtu Toronta.

Igraj na utakmice WNBA-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Klub će biti u vlasništvu i pod upravom Kilmer Sports Venturesa kojeg vodi predsjednik Larry Tanenbaum.

"Danas je dan koji mijenja igru ne samo za žensku košarku nego i sport u Kanadi. Ova će franšiza biti kanadski tim isretni smo i uzbuđeni što ćemo ujediniti zemlju i potaknuti ponos i strast kod navijača od obale do obale," kazao je Tanenbaum koji posjeduje i NBA klub Toronto Raptorse, NHL Toronto Maple Leafse i nogometni klub Toronto FC iz MLS-a.

Toronto se tako pridružuje Golden Stateu kao novi član lige. Kalifornijski tim, nazvan Valkyries, počinje igrati 2025. godine, dok se Toronto ukljućuje godine kasnije.

"U ime pokrajine Ontario, oduševljen sam što mogu poželjeti dobrodošlicu prvom WNBA timu u kanadskoj povijesti u Torontu. WNBA će biti fantastičan dodatak dinamičnom sportskom krajoliku Ontarija, pomoći će u povećanju turizma i nadahnuti više žena i djevojaka da se uključe u košarku," poručio je premijer Ontarija Doug Ford.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBA

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!