Košarka

Celticsi u potpunoj kontroli, Pacersi imaju dvostruki problem

Branimir Korać • petak, 24.05.2024.
Celticsi u potpunoj kontroli, Pacersi imaju dvostruki problem
Foto: EPA

Boston Celticsi poveli su u finalnoj seriji Istočne konferencije protiv Indiana Pacersa s 2-0. Boston je dominirao u drugoj utakmici i zasluženo slavio, a Pacersi su ostali bez ozlijeđenog Tyresea Haliburtona…

Druga utakmica finalne serije Istočne konferencije prošla je s puno manje stresova za Boston Celticse. Kvaliteta je došla do izražaja i dominirali su susretom iako se Indiana borila te pokušavala ostati u borbi za pobjedu. Međutim domaćin nakon što je u prvom dijelu preuzeo kontrolu, više je nije ispuštao.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Serija Bostona od čak 20:0 u prvom dijelu s kojom su iz minusa prešli u plus, u konačnici je bila ključna, nakon toga Indiana više nije uspjela uhvatiti potpuni rezultatski priključak.

Nikako joj nije išlo u prilog što je ostala bez Tyresea Haliburtona koji je ponovno zaradio ozljedu mišića i morao je napustiti igru. Ista je to ozljeda zbog koje je u siječnju propustio deset utakmica te je vrlo upitno hoće li Pacersi moći još na njega računati u ovoj seriji. Ključno će biti snimanje koje će pokazati koliko je ozljeda teška.

Celticsi su dobro koristili probleme Pacersa, imali su i vrlo raspoloženog Jaylena Browna koji je u ključnim trenucima dominirao parketom i odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica u doigravanju.

Brown je susret završio s 40 poena i pet skokova, a po 23 poena dodali su Jayson Tatum (šest skokova, pet asistencija) i Derrick White (šest asistencija). Kod Pacersa Pascal Siakam ubacio je 28 poena uz pet skokova, a Andrew Nembhard dodao je 16 poena i pet asistencija.

NBA, finale Istoka:
Boston Celtics - Indiana Pacers 126:110 (2-0)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!