Zimski sportovi

Oilersi gostujućom pobjedom poveli u seriji protiv Starsa

Branimir Korać, HINA • petak, 24.05.2024.
Oilersi gostujućom pobjedom poveli u seriji protiv Starsa

Hokejaši Edmonton Oilersa svladali su domaće Dallas Starse s 3:2 u prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka Zapadne konferencije u sjevernoameričkoj Nacionalnoj hokejaškoj ligi (NHL), a pobjednički gol je postigao Connor McDavid u prvoj minuti drugog produžetka...

Edmonton je u osnovnih 60 minuta dvoboja propustio prednost od 2:0 do koje je stigao golovima Leona Draisaitla (21) i Zacha Hymana (25). Starse je u igru za pobjedu vratio Tyler Seguin pogocima u 27. i 57. minuti.

Igraj na utakmice NHL doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Oba vratara su bila sjajna. Čuvar mreže Oilersa Stuart Skinner je obranio 31 od 33 udarca, a Jake Oettinger je zaustavio 35 udaraca hokejaša Edmontona.

Pobjednika je odlučio kapetan gostujuće momčadi Connor McDavid. No, umalo se prometnuo u tragičara dvoboja. U prvom produžetku je zaradio isključenje u trajanju od četiri minute, zbog neoprezno podignute palice kojom je po licu zahvatio suparničkog igrača, a kad se vratio u igru nije uspio postići pogodak iz neposredne blizine, kad mu je vratar Dallasa Jake Oettinger palicom uspio obraniti udarac kad je već bio u ležećem položaju pred golom.

Ipak, iskupio se nakon samo 32 sekunde igre u drugom produžetku, odnosno u 81. minuti utakmice, kad je u mrežu skrenuo pločicu koju mu je upustio Evan Bouchard.

I druga utakmica ove serije bit će odigrana u Dallasu, u noći sa subote na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu (2 sata).

NHL doigravanje - finale Zapadne konferencije, 1. utakmica
Dallas Stars - Edmonton Oilers 2:3 (dva produžetka)
- Edmonton vodi sa 1-0 u seriji na četiri pobjede

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!