Tenis

Šokantan poraz Đokovića: U polufinalu Ženeve izgubio od 44. igrača svijeta

Mario Borko • petak, 24.05.2024.
Šokantan poraz Đokovića: U polufinalu Ženeve izgubio od 44. igrača svijeta
Foto: EPA

Novak Đoković na turniru u Ženevi izgubio je u tri seta od Čeha Thomasa Machaca, a u posljednjem je osvojio samo jedan gem...

Pojavljivanje Novaka Đokovića na turniru iz serije ATP 250 u Ženevi bilo je malo iznenađenje, ali njegovo ispadanje u polufinalu može se nazvati ogromnim. Prvi tenisač svijeta poražen je u tri se ta s 4:6, 6:0, 6:1 od 44. igrača svijeta Tomasa Machaca.

Igraj na ATP turnir u Ženevi na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Đoković je u meč ušao vrlo nervozno, dopustio je dvije break prilike Čehu, ali ipak je uspio osvojiti svoj prvi servis gem. Odmah je u drugom gemu došao do svoje prve prilike za oduzimanje servisa, ali to mu je za rukom pošlo tek kod rezultata 2:1. Poveo je s 3:1 i činilo se da sve ide svojim očekivanim tokom, ali onda je uslijedio nagli preokret.

Machac je gubio 4:2, ali potom oduzima servis srpskom tenisaču te uz jednu spašenu break loptu na svom servisu izjednačuje rezultat. Čeh je ponovno oduzeo servis Đokoviću i mirno odservirao za osvajanje prvog seta sa 6:4.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

To je naljutilo Đokovića koji je za 30 minuta tri puta oduzimao servis protivniku i osvojio drugi set sa 6:0. Ipak treći set donio je potpuno neočekivani ishod. Prvi igrač svijeta kroz cijeli meč fizički nije bio na najvišem nivou, a to je naposljetku došlo na naplatu. Machac je tri puta oduzimao servis Đokoviću, spasio je jedinu break loptu koju je ponudio i sa 6:4, 0:6, 6:1 stigao do svoje najveće pobjede u karijeri.

Odmora za Đokovića nema. Roland-Garros, gdje brani naslov, je pred vratima. Meč prvog kola protiv Pierrea-Huguesa Herberta čeka ga već za dva dana, a prvi igrač svijeta još uvijek u ovoj godini još nije uspio izboriti nijedno finale. Ovo je prvi puta od 2012. godine da je srpski tenisač izgubio meč nakon što je osvojio set sa 6:0.

Machac je stigao do prvog finala na ATP Touru u karijeri, a neovisno o njegovom ishodu od ponedjeljka će ostvariti najbolji renking karijere. Bit će na pragu najboljih 30 tenisača svijeta, a u prvom kolu French Opena čeka ga Nuno Borges.

ATP Ženeva, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) – Thomas Machac (Češka) 4:6, 6:0, 6:1

FOTO:EPA/MARTIAL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!