Ostali sportovi

Tina Zelčić u finalu Svjetskog kupa u Varni!

Sportnet, Mario Borko • petak, 24.05.2024.
Tina Zelčić u finalu Svjetskog kupa u Varni!

Na Svjetskom kupu u Varni danas su svoj nastup na gredi imale dvije hrvatske gimnastičarke. Tina Zelčić izborila je finale, a 15-godišnja Mila Prpić stekla još jedno dragocjeno iskustvo...

Dvije hrvatske gimnastičarke nastupile su drugog dana kvalifikacija Svjetskog gimnastičkog Challenge kupa u Varni. U finale se uspjela plasirati Tina Zelčić na gredi te se tako pridružila Tijani Korent i Mateu Žugecu koji su jučer izborili finale u ovom bugarskom gradu. U današnjim kvalifikacijama za plasman među najboljih osam borila se i Mila Prpić. Mlada Riječanka završila je 12. na parteru te 15. na gredi.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zelčić je nastavila niz dobrih nastupa ove godine. Članica ZTD-a Hrvatski sokol konstantna je i stabilna u svojim nastupima. Dobru formu Zelčić je pokazala na kvalifikacijskim Svjetskim kupovima za Olimpijske igre, na Europskom prvenstvu u Riminiju, a u Osijeku pred domaćom publikom na Svjetskom kupu dohvatila je i postolje.

Ocjene oko 13 bodova postale su redovite, a danas je 20-godišnja Zagrepčanka za svoju izvedbu dobila 12.850, što joj je bilo dovoljno za četvrto mjesto. Današnja ocjena bila bi i veća da Zelčić kod saskoka nije napravila poskok unazad.

“Zadovoljna sam odrađenim kvalifikacijama, ušla sam u finale s četvrtom ocjenom, 12.850. Bilo je tu nekakvih sitnih greškica, ali nema veze, bitno da je tu finale i da u nedjelju imam priliku popraviti te sitnice i samim time loviti veću konačnu ocjenu i biti u borbu za medalju“, prokomentirala je svoj nastup i najavila finale Zelčić.

Finale grede na rasporedu je u nedjelju u 13:50 po hrvatskom vremenu. U današnjim kvalifikacijama grede nastupilo je 37 gimnastičarki, a najbolja je bila Rumunjka Andreea Preda s ocjenom 13.250.

Mila Prpić stječe dragocjeno iskustvo u natjecanjima Svjetskog kupa. 15-godišnja Riječanka danas je na parteru zauzela 12. mjesto s ocjenom 12.400. Na gredi je bila 15., dobila je ocjenu 12.150.

U subotu je u Varni na rasporedu prvi finalni dan. U 13:45 sati po hrvatskom vremenu počinje ženski preskok u kojem nastupa Tijana Korent. Nakon preskoka slijedi finale konja s hvataljkama u kojem će postolje pokušati dohvatiti Mateo Žugec.

Kvalifikacije će biti dostupne nakon finala u subotu i nedjelju kao Video i Result Book besplatno u Elevien mobilnoj aplikaciji. Ljubitelji gimnastike moći će kadgod žele pogledati kako su se gimnastičari i gimnastičarke natjecali za mjesto u finalu, sa snimkama koje ostaju trajno pohranjene u Elevienu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!