Tenis

ATP Lyon: Etcheverry će za svoj prvi naslov igrati protiv 117. tenisača svijeta

Mario Borko • petak, 24.05.2024.
ATP Lyon: Etcheverry će za svoj prvi naslov igrati protiv 117. tenisača svijeta
Foto: EPA

Poznati su finalisti ATP turnira iz serije 250 u Lyonu. Tomas Martin Etcheverry očekivano je slavio protiv Luciana Darderija, a Alexandar Bublik izgubio je od domaćeg predstavnika Giovannija Mpetshija Perricarda...

Roland-Garros je pred vratima, mnogi tenisači su već u Parizu i spremaju se za početak glavnog turnira, ali u subotu će se u Lyonu za prvi ATP naslov u karijeri boriti Tomas Martin Etcheverry i Giovanni Mpetshi Perricard.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Argentinac je za sat i 31 minutu igre sa 6:2, 6:4 pobijedio Luciana Darderija. Etcheverry je u prvom setu bio dominanta, nije dopustio nijednu break priliku suparniku, a pritom je dva puta uspio oduzeti servis Talijanu.

Drugi set se lomio kod 4:3 vodstva za Darderija. 47. tenisač svijeta nije uspio iskoristiti svoje tri prilike za oduzimanje servisa, a odmah u idućem gemu je izgubio svoj i Argentinac je mirno odservirao za 6:2, 6:4 slavlje i treće finale u karijeri.

Etcheverry je prošle sezone izgubio dva finala u SAD-u i Čileu, a nakon uspješnog nastupa u Lyonu idući tjedan će braniti velik broj bodova jer je prošle godine na French Openu dogurao do četvrtfinala.

Mpetshi Perricard iznenadio je u drugom polufinalu Alexandera Bublika. Francuz je na turnir upao zahvaljujući pozivnici organizatora, a sada će nakon 6:4, 7:5 pobjede protiv Kazahstanca igrati prvo ATP finale u karijeri.

Meč je bio vrlo kratak, ali izjednačen. U prvom setu vidjeli smo tri breaka i još mnogo break prilika, a uspješniji je bio Perricard i osvojio ga je sa 6:4. U drugom potpuno drugačija priča, Francuz je do prve stigao tek u devetom gemu meča, a iskoristio je drugu do koje je došao u desetom. Bio je miran na svom servisu i za sati i 18 minuta stigao do najvećeg uspjeha u karijeri.

Ovo je prvi nastup na glavnom turniru iza ATP serije u ovoj godini za Perricarda i odmah je stigao do finala. Dobru formu brusio je na Challengerima. Ove ih je sezone osvojio čak tri.

Finale je na rasporedu u subotu od 14:30.

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!