Nogomet

Glasgow Rangersi doveli zamjenu za Bornu Barišića

Mario Borko • petak, 24.05.2024.
Glasgow Rangersi doveli zamjenu za Bornu Barišića
Foto: EPA

Povremeni hrvatski reprezentativac ostao je bez poziva Zlatka Dalića za Europsko prvenstvo, na ljeto mu ističe ugovor, a dovođenjem brazilskog lijevog beka Jeftéa čini se da novi u Glasgowu neće dočekati...

Gdje će Borna Barišić nastaviti karijeru? Pitanje je koje se već neko vrijeme postavlja, a sve informacije idu u smjeru da to neće biti u Glasgow Rangersima. Ugovor mu ističe ovog ljeta, isti nije produžen, a dolazak Brazilca Jeftéa koji igra na poziciji lijevog beka dodatan je razlog koji ide u prilog tome da povremeni hrvatski reprezentativac na kraju sezone napušta škotsku prijestolnicu.

Igraj finale škotskog kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Barišić je već ove sezone pao u drugi plan, a istisnuo ga je 23-godišnji Ridvan Yilmaz. Dolazak Brazilca 20-godišnjeg Brazilca koji je ovu sezonu proveo na posudbi u ciparskom APOEL-u znači da od novog ugovora za bivšeg igrača Osijeka neće biti ništa.

Barišić je u Glasgow stigao prije šest godina. Za klub je odigrao 236 utakmica, postigao deset golova i upisao čak 54 asistencije. Borna je cijenjen kod navijača Rangersa, ali čini se da je došlo vrijeme za rastanak. Iako nije bio standardan prvotimac ove je sezone skupio 35 nastupa, a posljednji će čini se biti protiv Celtica u Old Firmu.

Rangersi su porazom u derbiju izgubili šanse za naslov. Barišić je odigrao skromnih 60 minuta, a prošli susret nije bio ni u zapisniku. Rangersi zadnju utakmicu ove sezone igraju upravo protiv Celtica u finalu kupa. Osječanin je s Teddy Bearsima osvojio prvi naslov nakon deset godina, a sada bi se mogao oprostiti osvajanjem drugog kupa.

Karijeru bi prema posljednjim informacijama mogao nastaviti u Turskoj. Spominjao se i mogući povratak u Dinamo za koji je Barišić bio ugovorno vezan godinu dana, a u tom je razdoblju upisao samo jedan nastup. Nakon odlaska Ivana Strinića i Josipa Pivarića preuzeo je jedno vrijeme mjesto prvog lijevog beka u reprezentaciji. Zaustavio se na brojci od 35 nastupa i jednog pogotka, a na posljednjem popisu ostao je na pretpozivu.

Hrvatsku je predstavljao na dva velika natjecanja, Europsko prvenstvo 2021. i Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Nije bio u statusu startera, ali pamti se njegova utakmica protiv Japana u osmini finala kad je uskočio umjesto bolesnog Borne Sose.

Barišić će u studenom napuniti 32 godine i još uvijek ima nekoliko godina karijere ispred sebe. Vrijednost mu je procijenjena na 4.5 milijuna eura i sigurno će biti vruća roba na tržištu.

FOTO:EPA/ROBERT PERRY

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!