Košarka

Mario Hezonja s Real Madridom suvereno do finala Eurolige!

Petar Jenjić • petak, 24.05.2024.
Mario Hezonja s Real Madridom suvereno do finala Eurolige!
Foto: EPA

Košarkaši Real Madrida izborili su finale Eurolige. U drugoj polufinalnoj utakmici, najjačeg europskog klupskog natjecanja, došli su do pobjede protiv Olympiakosa...

Iza nas je i drugo polufinale Eurolige. Nakon što je Panathinaikos izbacio Fenerbahče, grčkoj momčadi u finalu se neće pridružiti njegov najveći nacionalni rival.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Olympiakos neće ići po svoju četvrtu europsku titulu jer danas nije imao puno šanse protiv branitelja naslova. Real Madrid odigrao je jako dobro, slavio je rezultatom 87:76 i sada ide po 12. europsku titulu.

Mario Hezonja otvorio je utakmicu s tri trice, a njegova momčad je prvu četvrtinu zaključila s čak 18 koševa viška (28:10). Real je čuvao prednost i na poluvremenu imao 19 poena prednosti, bilo je 56:37, iako je nešto ranije bilo i 54:29.

U nastavku su se probudili Grci, u četvrtoj dionici stigli i na osam koševa zaostatka (77:69), mogli doći i bliže, no nisu uspjeli. Kraljevski klub iskontrolirao je ostatak susreta i upisao pobjedu.

Hezonja je susret zaključio s 12 koševa (1/1 za dva, 3/11 za tricu, slobodna bacanja 1/1), šest skokova i dvije ukradene lopte za nešto više od 33 minute u igri. Real je predvodio Džanan Musa s 20 poena.

Najbolji je kod Olympiakosa bio Alec Peters s 23 koša i deset skokova, Shaquielle McKissic ubacio je 17 poena.

Euroliga, polufinale:
Real Madrid - Olympiakos 87:76

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Euroliga, doigravanje

polufinale

Panathinaikos73:57Fenerbahçe
Real Madrid87:76Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!