Nogomet

Budimir: 'Sve ćemo napraviti da pobijedimo Wales i plasiramo se u nokaut fazu natjecanja'

Branimir Korać • subota, 25.05.2024.
Budimir: 'Sve ćemo napraviti da pobijedimo Wales i plasiramo se u nokaut fazu natjecanja'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina upisala je i drugi remi na Europskom prvenstvu te će u posljednjem kolu protiv Walesa tražiti prolaz u nokaut fazu...

Nakon remija protiv Austrije, Hrvatska je upisala remi i protiv Danske. S dva boda nakon prva dva kola i dalje ima šanse izboriti prolaz u nokaut fazu, a da bi u tome uspjela, prvenstveno mora svladati Wales u posljednjem susretu u nedjelju od 17 sati.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Još uvijek je sve u našim rukama, pobjeda nad Walesom donosi plasman u drugi krug natjecanja, osim ako se dogode nekakvi scenariji remija između Austrije i Danske, ali to su već kalkulacije kojima se ne želimo baviti", kaže izbornik Marijan Budimir za hns.family.

Budimir je zadovoljan kako je Hrvatska izgledala u ta dva susreta. Izbornik ističe kako su protivnici bili vrlo kvalitetni.

"U taktičkom smislu odigrali smo još jednu jako dobru utakmicu, ali nešto se, naravno, pita i protivnika. Danska je bila prvoplasirana u svojoj kvalifikacijskoj skupini i prije naše međusobne utakmice na pet susreta za redom nije primila pogodak, Austrija je ostvarila plasman ispred Španjolske. Dakle, u prvim dvjema utakmicama igrali smo protiv itekako kvalitetnih protivnika, a dečki su uspješno odgovoriti zahtjevima koje smo pred njih postavili. Protiv Danske smo bili puno bolji u nastavku utakmice, igrači se u prvom poluvremenu nisu baš najbolje snašli po velikoj vrućini."

Wales je kvalitetom ipak ispod Austrije i Danske, ali Hrvatska neće oasti u zamku i pomisliti kako je čeka lagan posao. Imali su i Velšani svojih dobrih strana u prva dva susreta.

"Sve ćemo napraviti da pobijedimo Wales i plasiramo se u nokaut fazu natjecanja. Dobro ćemo proanalizirati njihove igre, protiv Austrije su doživjeli uvjerljiv poraz, ali to na terenu i nije izgledalo tako glatko. Velšani su protiv Austrijanaca primili dva gola iz auta i udarca iz kuta, moje je mišljenje da vrijede puno više. Međutim, vjerujem u našu momčad, dobro ćemo se pripremiti i, nadam se, radovati po završetku utakmice."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!